iOS-apparaten ondersteunen

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

In dit onderdeel wordt samengevat hoe Rescue+Mobile kan worden gebruikt om iOS-apparaten te ondersteunen (iPhone, iPad, iPod touch).

Let op:de werkelijke set beschikbare functies die beschikbaar is voor een technicus wordt op groepsniveau ingesteld in het Beheercentrum.

Rescue+Mobile-app voor iOS

Voor de volledige functionaliteit moet op het apparaat van de klant de Rescue+Mobile-app voor iOS geïnstalleerd zijn, die de klant kan downloaden uit de App Store.

Als de klant de Rescue-app voor iOS heeft, kunnen technici van Rescue+Mobile configuratie-instellingen doorvoeren en systeeminformatie weergeven. In andere gevallen kan de sessie worden uitgevoerd in Safari met behulp van Instant Chat, waarmee de technicus alleen configuratie-instellingen kan doorvoeren.

Verbindingsmethodes

• SMS
  • Pincode
  • Hulpprogramma voor koppelingen en berichten
  • E-mailadres

Sessietypes voor iOS-support

Aan het begin van elke supportsessie (bij het invoeren van de pincode) moet de klant uit de onderstaande twee sessietypes kiezen.
  • Chatten
  • Uitzenden
Het gekozen sessietype bepaalt de functies die beschikbaar zijn tijdens de sessie.
Chatten
De volgende functies zijn beschikbaar:
  • Chatten
  • Apparaatinfo via Click2Fix
  • E-mail en APN-configuratie doorvoeren
  • Basisbesturing op afstand
Basisbesturing op afstand
Tijdens een chatsessie kan de technicus de besturing op afstand starten vanuit Click2Fix of op het tabblad Scherm van de klant, wat de volgende functies biedt:
  • Toegang tot apparaatinformatie (systeem- en netwerkconfiguratie)
  • Toegang tot screenshots die de klant maakt tijdens de sessie
  • Co-browsen van pagina's met behulp van de browser die is geïntegreerd in de Rescue+Mobile-app (Whiteboard en Laseraanwijzer zijn ook beschikbaar)
Uitzenden
De iOS-app Rescue + Mobile (vanaf versie 7.12.32) biedt de functie Schermen delen dankzij de iOS-functie Uitzenden die is geïntroduceerd in iOS11. Hierdoor kunnen technici problemen op het iOS-apparaat van de klant oplossen buiten de R+M-app om. Wanneer de app naar de achtergrond wordt verzonden, wordt het scherm van het apparaat nog overgedragen naar de Technician Console van Rescue. Voor gedetailleerde informatie over het starten van een Uitzending, raadpleegt u Een sessie voor Schermen delen (Uitzending) op een iOS-apparaat starten

Functies en Tools die beschikbaar zijn in het tabblad Click2Fix

Het tabblad Click2Fix biedt technici een set tools voor het analyseren en oplossen van de meest voorkomende problemen van mobiele klanten.

De volgende widgets zijn beschikbaar voor Rescue-sessies met iOS-apparaten met de toepassing:
Informatie- en waarschuwingsbalk
Bekijk basisinformatie van het apparaat, gemarkeerde zaken en actiepunten
Mobiel netwerk
Bekijk informatie over het mobiele netwerk. Verstuur voorgedefinieerde APN-instellingen.
Systeem
Toon basisinformatie over het apparaat van de klant.
Snelkoppelingen
Verstuur pictogrammen waarmee de klant vanuit het beginscherm toegang tot webcontent heeft.
Accu
Toon accu-informatie.
Verbindingen
Toon de Bluetooth-, GPS- en Wi-Fi-verbindingen van een apparaat.
Directe URL
Stuur klanten voorgedefinieerde of aangepaste URL's die automatisch worden geopend.
Processen
Bekijk hoeveel van het beschikbare geheugen wordt gebruikt door processen en toepassingen die worden uitgevoerd.
E-mailadres

Voeg nieuwe e-mailaccounts toe aan de standaard e-mailapp.

Functies en Tools beschikbaar vanaf het tabblad Klantweergave

Sessie voor besturing op afstand starten
Bekijk en bestuur de iOS-app Rescue+Mobile op het apparaat van de klant. Afhankelijk van de toestemmingen zijn de volgende functies mogelijk ook beschikbaar bij het besturen van een iOS-apparaat:
  • Chatten
  • Whiteboard
Tip: u kunt de knoppen Linksom draaien/Rechtsom draaien gebruiken (onder Apparaatweergave, of op de sessiewerkbalk als het tabblad Klantweergave aanwezig is) om tussen landschaps- en portretmodussen te schakelen.
Sessie voor weergave van scherm starten
Bekijk de iOS-app Rescue+Mobile op het apparaat van de klant. Afhankelijk van de toestemmingen zijn de volgende functies mogelijk ook beschikbaar bij het weergeven van iOS:
  • Whiteboard
Tip: u kunt de knoppen Linksom draaien/Rechtsom draaien gebruiken (onder Apparaatweergave, of op de sessiewerkbalk als het tabblad Klantweergave aanwezig is) om tussen landschaps- en portretmodussen te schakelen.

Functies en Tools die beschikbaar zijn in het tabblad Systeeminfo

Dashboard
Het tabblad Dashboard biedt toegang tot de volgende informatie:
  • Systeeminformatie (OS, apparaatmodel, apparaatscherm)
  • Geheugeninformatie
  • Informatie draadloze verbinding en netwerk
  • Informatie accu en stroomverbruik
  • Opslaginformatie
  • Proces (top 5 per CPU)
Processen
Toon processen op het apparaat van de klant.

Functies en Tools beschikbaar vanuit het tabblad Apparaatconfiguratie

• E-mailinstellingen
  • ActiveSync-instellingen uitwisselen
  • Instellingen toegangspunt
  • Instellingen toegangscode
  • Instellingen beperkingen
  • Webclip-instellingen
  • Wi-Fi-instellingen

Voorzieningen voor geschiedenis en notities

Notities toevoegen/bewerken
Maak notities tijdens een sessie en sla deze op.
Voorzieningen voor geschiedenis en notities
Toon het sessielogboek en notities die zijn gemaakt tijdens oudere sessies met het apparaat in de huidige sessie.