Ondersteuning voor Android-apparaten

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Dit onderdeel vat samen hoe Rescue+Mobile kan worden gebruikt om Android-apparaten te ondersteunen.

Let op:de werkelijke set beschikbare functies die beschikbaar is voor een technicus wordt op groepsniveau ingesteld in het Beheercentrum.
Welke apparaten kunnen worden bestuurd? Raadpleeg voor meer informatie de LogMeIn Rescue-systeemvereisten
Beperking: geavanceerde besturing op afstand is niet beschikbaar voor iOS-apparaten. Zie voor meer informatie Ondersteuning voor iOS-apparaten

Rescue+Mobile-app voor Android

De klant moet de Rescue+Mobile-app voor Android hebben. De app kan worden gedownload via Google Play of via een link die bij het totstandbrengen van de verbinding door de technicus wordt verstuurd.

Verbindingsmethodes

• SMS
  • Pincode
  • Hulpprogramma voor koppelingen en berichten
  • E-mailadres

Tabblad Click2Fix

Het tabblad Click2Fix biedt technici een set tools voor het analyseren en oplossen van de meest voorkomende problemen van mobiele klanten.

De volgende widgets zijn beschikbaar voor Rescue-sessies met Android-apparaten:
Informatie- en waarschuwingsbalk
Bekijk basisinformatie van het apparaat, gemarkeerde zaken en actiepunten
Mobiel netwerk
Bekijk informatie over het mobiele netwerk. Verstuur voorgedefinieerde APN-instellingen.
Systeem
Toon basisinformatie over het apparaat van de klant (systeemversie, basisbandnummer, versienummer, IMEI, enz.).
Snelkoppelingen
Verstuur pictogrammen waarmee de klant vanuit het beginscherm toegang tot webcontent heeft.
Accu
Toon accugegevens en verstuur instellingen om het accugebruik te optimaliseren.
Verbindingen
Toon en beheer de Bluetooth-, GPS- en Wi-Fi-verbindingen van een apparaat.
Directe URL
Stuur klanten voorgedefinieerde of aangepaste URL's die worden geopend in hun standaardbrowser.
Apparaatweergave
Bekijk een simulatie van het apparaat van de klant. Bij ondersteunde apparaten kunnen technici ook een sessie met besturing op afstand starten.
QuickNav
Ga direct naar een specifieke locatie op het mobiele apparaat van de klant.
Processen
Bekijk de processen en toepassingen die op een Android-apparaat worden uitgevoerd, en zie hoeveel geheugen deze gebruiken. Breek geselecteerde processen en draaiende toepassingen af.
Toepassingen
Bekijk en beheer ontbrekende of ongewenste (gemarkeerde) toepassingen.
E-mailadres
Bekijk configuratie-informatie over de e-mailaccounts die in de standaard e-mailapp van het apparaat van de klant zijn geconfigureerd. Voeg nieuwe accounts toe.

Tabblad Scherm van de klant

Sessie voor besturing op afstand starten
Toon en bestuur het apparaat van de klant. Afhankelijk van de toestemmingen zijn de volgende functies mogelijk ook beschikbaar bij het besturen van een Android-apparaat:
  • Chatten
  • Whiteboard
  • Laseraanwijzer
  • Schermafdruk
  • Schermopname
Sessie voor weergave van scherm starten
Geef het apparaat van de klant weer. Afhankelijk van de toestemmingen zijn de volgende functies mogelijk ook beschikbaar bij het besturen van een Android-apparaat:
  • Whiteboard
  • Laseraanwijzer

Tabblad Systeeminfo

Dashboard
Het tabblad Dashboard biedt toegang tot de volgende informatie:
  • Systeeminformatie (besturingssysteem, basisbandnummer, versienummer, apparaatmodel, enz.)
  • Geheugeninformatie
  • Informatie draadloze verbinding en netwerk
  • Informatie accu en stroomverbruik
  • Opslaginformatie
Processen
Toon en beëindig processen op het apparaat van de klant.
Services
Toon services die zijn geregistreerd op het apparaat van de klant.
Toepassingen
Toon alle toepassingen die op het apparaat van de klant zijn geregistreerd; start en verwijder toepassingen.
Logcat
Toon recente gebeurtenissen van het apparaat van de klant.

Tabblad Bestandsbeheer

Draag bestanden over tussen klant en technicus.

Tabblad Geschiedenis en notities

Notities toevoegen/bewerken
Maak notities tijdens een sessie en sla deze op.
Voorzieningen voor geschiedenis en notities
Toon het sessielogboek en notities die zijn gemaakt tijdens oudere sessies met het apparaat in de huidige sessie.