Installatie Calling Card, taak één: een Calling Card genereren

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van beheerders van Rescue.

De eerste taak in het proces van het instellen van een Calling Card is het genereren van een installatieprogramma voor de Calling Card voor een kanaal.

1. Selecteer in de organisatiestructuur het kanaal waarvoor u een Calling Card wilt genereren.
  2. Selecteer het tabblad Kanalen en scroll naar het gedeelte Calling Card genereren voor dit kanaal.
  3. Geef de Calling Card een toepasselijke naam in het vak Naam van installatieprogramma.

Tip: gebruik voor grote ondernemingen met veel Calling Card-installatieprogramma's altijd een duidelijke installatienaam om verschillende installatieprogramma's van elkaar te kunnen onderscheiden.

4. Klik op Genereren.
  5. Voer het .msi-bestand uit om het op de lokale computer te installeren, of sla het .msi-bestand op in een map op de lokale computer of op een netwerk om later handmatig te verspreiden.
U zult de Calling Card-details zien op het tabblad Kanalen in het gedeelte Calling Card genereren voor dit kanaal.

Ieder Calling Card-installatieprogramma dat u genereert heeft een unieke verwijzings-ID. Deze verwijzings-ID wordt gevolgd wanneer een nieuwe Rescue-sessie wordt gestart met gebruik van de Calling Card-toepassing en zal in alle sessierapporten verschijnen.

Voorbeeld:

Meerdere installatieprogramma's gebruiken

Ieder installatieprogramma is verbonden met een bepaald kanaal, maar beheerders kunnen sessies volgen die gebaseerd zijn op verschillende installatieprogramma's door het genereren van meerdere installatieprogramma's voor hetzelfde kanaal.

Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u twee technicusgroepen hebt en wilt meten hoeveel sessies worden gestart vanuit elk installatieprogramma van de groep. De twee technicusgroepen hebben twee verschillende verwijzings-ID's voor hun Calling Card. Wanneer beide groepen vervolgens beginnen met het implementeren van de Calling Cards, kunt u zien hoeveel sessies uit elke implementatie voortkomen.

Op dezelfde manier kan het zijn dat u twee bestemmingspagina's voor uw installatieprogramma's wilt gebruiken. Door gebruik te maken van aparte verwijzings-ID's, kunt u volgen welke pagina's vaker gebruikt worden, gebaseerd op het aantal gestarte sessies.