Toegang tot een mobiel apparaat

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Met de Rescue Technician Console kunnen technici een supportsessie op afstand openen vanuit het tabblad Click2Fix en het tabblad Klantenweergave. Met Rescue kunnen technici ook het scherm bekijken van het mobiele apparaat van een klant, zonder de besturing over te nemen.

Besturing op afstand starten vanuit Click2Fix

De technicus moet een actieve licentie voor de Rescue+Mobile-extensie hebben.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om Click2Fix voor mobiel te gebruiken.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om sessies voor besturing op afstand te starten.

De sessie moet Actief zijn.

Welke apparaten kunnen worden bestuurd? Raadpleeg voor meer informatie de LogMeIn Rescue-systeemvereisten

Beperking: geavanceerde besturing op afstand is niet beschikbaar voor iOS-apparaten. Zie voor meer informatie Ondersteuning voor iOS-apparaten.

1. Klik op het tabblad Click2Fix onder Apparaatweergave op Overschakelen naar besturing op afstand in nieuw venster om een nieuw venster te openen.

Resultaat: Er opent een nieuw venster waarin het apparaat van de klant wordt weergegeven.

2. Chat met de klant en bedien het apparaat op afstand.
    • Gebruik het toetsenbord van uw computer zoals u dat gewend bent
    • Gebruik uw muis om het toetsenpaneel van het mobiele apparaat te bedienen

De volgende functies zijn beschikbaar wanneer u een apparaat op afstand bestuurt:

Android
    Whiteboard Ja
    Laseraanwijzer Ja
    Schermafdruk Ja
    Schermopname Ja

3. Klik in de sessiewerkbalk op Beëindigen om de sessie te beëindigen.

Besturing op afstand vanaf het scherm van de klant

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de klassieke weergave voor mobiel te gebruiken.

Welke apparaten kunnen worden bestuurd? Raadpleeg voor meer informatie de LogMeIn Rescue-systeemvereisten

Beperking: geavanceerde besturing op afstand is niet beschikbaar voor iOS-apparaten. Zie voor meer informatie Ondersteuning voor iOS-apparaten.

1. Klik op het tabblad Scherm van klantop Sessie voor besturing op afstand starten om de besturing op afstand te activeren.

Resultaat: U ziet, indien beschikbaar, een simulatie van het apparaat van de klant. Zo niet, dan ziet u de algemene simulatie.

2. Chat met de klant en bedien het apparaat op afstand.
    • Gebruik het toetsenbord van uw computer zoals u dat gewend bent
    • Gebruik uw muis om het toetsenpaneel van het mobiele apparaat te bedienen

De volgende functies zijn beschikbaar wanneer u een apparaat op afstand bestuurt:

Android
    Whiteboard Ja
    Laseraanwijzer Ja
    Schermafdruk Ja
    Schermopname Ja

3. Klik in de sessiewerkbalk op Beëindigen om de sessie te beëindigen.

Bijbehorende Click2Fix-widgets

• Widget apparaatweergave

Speciale tekens versturen tijdens besturing op afstand

Wanneer technici ondersteuning bieden voor een mobiel apparaat in een sessie met besturing op afstand, kunnen ze hun eigen toetsenbord gebruiken om tekst te typen in de invoervelden op het mobiele apparaat. Om speciale tekens (waaronder hoofdletters) te gebruiken, volgt u de onderstaande stappen.

Belangrijk: u moet zich bevinden in een actieve sessie voor besturing op afstand van het mobiele apparaat.
Beperking: alleen de basisfuncties voor besturing op afstand zijn beschikbaar voor iOS-apparaten. Zie voor meer informatie Ondersteuning voor iOS-apparaten.
  1. In de werkbalk Externe besturing klikt u op het veld Hier tekst invoeren.
  2. Voer via uw eigen toetsenbordindeling de string in die u wilt invoeren in het invoerveld van het mobiele apparaat.
  3. Klik op het pictogram Enter naast het veld Hier tekst invoeren.

Resultaat:

• Op een iOS-apparaat wordt de string weergegeven in het invoerveld van het mobiele apparaat.
    • Op een Android-apparaat wordt de string gekopieerd naar het klembord van het mobiele apparaat.

4. Afhankelijk van het apparaatplatform voert u de volgende stappen uit.
    • Gebruik op een iOS-apparaat uw muis om op Indienen/Verzenden te klikken in de simulatie van het apparaat van de klant.
    • Houd op een Android-apparaat op het invoerveld in de simulatie van het apparaat van de klant lang ingedrukt en klik vervolgens op Plakken. Als de string wordt weergegeven in het invoerveld van het apparaat, klikt u op de knop Indienen/Verzenden.

Externe weergave (zonder besturing op afstand)

Met externe weergave kan de technicus het scherm van een Android 5.0+-apparaat van de klant bekijken zonder de besturing over te nemen.

Opmerking: Bij iOS-apparaten kan de technicus alleen zien wat er verschijnt op het scherm van de Rescue+Mobile-app. Voor informatie over het gebruik van de iOS-functie Uitzenden, voor een betere externe weergave, raadpleegt u Ondersteuning voor iOS-apparaten.
  • Klik op het tabblad Click2Fix of Scherm van klant onder Apparaatweergave op de afspeelknop ("bekijk het apparaat van de klant").

Tip: Bij iOS-apparaten kunt u de knoppen Linksom draaien/Rechtsom draaien gebruiken (onder Apparaatweergave, of op de sessiewerkbalk als het tabblad Klantweergave aanwezig is) om tussen landschaps- en portretmodussen te schakelen.

Resultaat: Het scherm van het apparaat van de klant wordt weergegeven in het gedeelte Apparaatweergave.