Over Instant Chat

Artikelen over aanpassingen zijn geschreven voor een technisch publiek dat ervaring heeft met webontwikkeling. Kennis van HTML, CSS en JavaScript is vereist.

Wat is Instant Chat?

Via Instant Chat kan een technicus met een klant chatten, zonder dat deze daarvoor software hoeft te downloaden. In een standaard Rescue sessie moet de klant de Rescue klantenapplet downloaden voordat de tweewegcommunicatie kan beginnen. Wanneer Instant Chat is geactiveerd, wordt communicatie in twee richtingen meteen geopend nadat de sessie is beantwoord, en hoeft de applet gedownload te worden. Wanneer de technicus een sessie op afstand wil openen of problemen met de computer van de klant wil verhelpen, kan de klant worden verzocht de applet alsnog te downloaden. Met Instant Chat verliest u geen functionaliteit, maar krijgt u wel de flexibiliteit of u de Rescue Applet wilt gebruiken.

Waarom zou ik Instant Chat gebruiken?

• Instant Chat is een natuurlijke uitbreiding van externe ondersteuning. Gebruik het om het aantal inkomende gesprekken bij ondersteuningscentra nog verder te verminderen.
  • Instant Chat biedt een veel gemakkelijker en ononderbroken contact tussen uw klanten en technici.
  • Instant Chat voorkomt onnodige downloads wanneer het probleem kan worden opgelost in de chatmodus.
  • Met Instant Chat kunnen technici zaken oplossen voordat een volledige Rescue -sessie wordt gestart en voordat er software op de computer van de klant wordt geïnstalleerd.
  • Instant Chat helpt technici hun productiviteit te verhogen, doordat ze gemakkelijker meer sessies in minder tijd kunnen afhandelen.
  • Instant Chat kan ook een waardevol instrument zijn buiten de technische activiteiten om (bijvoorbeeld voor verkoop of eCommerce-klantondersteuning).
  • Instant Chat kan worden aangepast en in uw website worden geïntegreerd.

Voorbeeldsessie van Instant Chat

In deze voorbeeldsessie wordt een geïntegreerd kanaalformulier en de standaard gebruikersinterface van Instant Chat gebruikt.
  1. De klant bezoekt uw website of supportwebpagina en initieert een sessie met behulp van een kanaalformulier.
  2. De technicus pakt de sessie op uit de kanaalwachtrij.
  3. De klant ziet de Instant Chat-gebruikersinterface. De klant en technicus chatten met elkaar.
  4. De technicus besluit dat hij de computer van de klant moet besturen en verzoekt de klant om de applet te downloaden.
  5. De sessie gaat verder met de gebruikersinterface van Instant Chat, maar met volledige Rescue functionaliteit.