Waarom zijn Transport Layer Security (TLS) 1.0 en 1.1 buiten gebruik gesteld?

Om de hoogste beveiligingsnormen te handhaven en beveiligingspraktijken te bevorderen, ondersteunt GoTo niet langer de communicatieprotocollen TLS 1.0 en 1.1 bij het tot stand brengen van sessieverbindingen. TLS 1.2 is nu de laagst ondersteunde versie.

Wanneer worden TLS 1.0 en 1.1 buiten gebruik gesteld?
    Met ingang van 7 december 2020 zal Rescue van GoTo niet langer de communicatieprotocollen TLS 1.0 en 1.1 ondersteunen bij het tot stand brengen van sessieverbindingen. TLS 1.2 zal de laagst ondersteunde versie zijn in de toekomst.
    Werden nieuwere versies van TLS vóór deze wijziging ondersteund?
    Ja - Rescue van GoTo zal altijd de hogere versies van TLS gebruiken als het standaard verbindingsencryptieprotocol. Rescue van GoTo zou alleen terugvallen op een lagere versie in het geval dat dat de enige beschikbare versie was op het systeem op afstand.
    Wat betekent dit voor mij?

Als u gebruikers ondersteunt met verouderde besturingssystemen zoals Windows XP, Windows 7, Server 2008 of oudere browsers zoals IE met TLS 1.0 of 1.1 als standaardprotocol ingesteld, is het niet langer mogelijk om een sessie tot stand te brengen met Rescue via GoTo. Bovendien zal het niet langer mogelijk zijn om u aan te melden bij GoToRescue.com vanaf een apparaat dat TLS 1.0 of 1.1 gebruikt.

Zijn er maatregelen die gebruikers kunnen nemen om ervoor te zorgen dat zij nog steeds ondersteuning kunnen krijgen?
    Gebruikers moeten TLS 1.2 of hoger inschakelen waar van toepassing - zie deze Microsoft KB voor meer informatie.

Gebruikers die niet kunnen updaten naar TLS 1.2 of hoger zullen geen ondersteuning kunnen krijgen via Rescue van GoTo.

Waarom brengt GoTo deze verandering aan?
    GoTo bleef TLS 1.0 en 1.1 ondersteunen om gebruikers van legacysystemen in staat te stellen tijdens de COVID-pandemie gebruik te maken van Rescue by GoTo. Na een evaluatie van de gevolgen voor ons gebruikersbestand bleek het aantal gebruikers dat nog gebruik maakt van TLS 1.0 en 1.1 uiterst gering te zijn. Om de hoogste beveiligingsnormen te handhaven en beveiligingspraktijken te bevorderen, moet Rescue by GoTo af en toe beveiligingsverbeteringen doorvoeren en deze oudere encryptieprotocollen afschaffen.