Met behulp van de ServiceNow/Rescue-connector

Artikelen over aanpassingen zijn geschreven voor een technisch publiek dat ervaring heeft met webontwikkeling. Kennis van HTML, CSS en JavaScript is vereist.

Technici volgen deze stappen om de ServiceNow/Rescue-integratie te implementeren.

De instructies hieronder zijn ook van toepassing bij gebruik van het opnametype Case.
Opmerking: Een aparte extensie is vereist voor de functionaliteit van Cases.
Opmerking: Om de ServiceNow-connector te kunnen gebruiken, moet u ten minste de rollen “ soap_upate” en “itil” hebben.
  1. Maak een nieuw supportincident aan in ServiceNow en sla dit op.

Belangrijk: het incident moet worden opgeslagen in ServiceNow voordat een Rescue-pincode gegenereerd kan worden.

2. Klik op LogMeIn-pincode genereren.
    Het venster LogMeIn-pincode genereren wordt weergegeven.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord van LogMeIn Rescue in.
  4. Voer uw ServiceNow-wachtwoord in.
    Als u een ongeldig wachtwoord voor ServiceNow invoert, wordt de pincode wel gegenereerd maar wordt aan het einde van de sessie het activiteitenlogbestand per e-mail naar de technicus verzonden, en niet gesynchroniseerd met ServiceNow.
  5. Klik op OK.
    Een LogMeIn Rescue-pincode wordt gegenereerd. Afhankelijk van de e-mailconfiguratie ontvangt de technicus een e-mail met de pincode en ziet een pop-up in ServiceNow, en ontvangt de klant een pincode met een koppeling om een Rescue-sessie aan te maken.
    Let op: om een e-mail met de pincode te ontvangen moeten de gerelateerde instellingen ook zodanig geconfigureerd zijn op de pagina Instellingen van Rescue-integratie in ServiceNow. Raadpleeg het gedeelte ServiceNow configureren in LogMeIn Rescue configureren.
  6. De sessie in Rescue beheren.
    Aan het einde van de sessie wordt de volgende informatie gesynchroniseerd vanuit Rescue naar ServiceNow:
    • Alle chatvensters
    • Alle sessiegeschiedenis en -handelingen
    • Alle tijdens de sessie ingevoerde informatie in het tabblad Notitie en geschiedenis
Tip: vernieuw ServiceNow-incident om de gesynchroniseerde informatie te zien.