Rescue gebruiken met Zendesk

Artikelen over aanpassingen zijn geschreven voor een technisch publiek dat ervaring heeft met webontwikkeling. Kennis van HTML, CSS en JavaScript is vereist.

Starten van de Technician Console

De Rescue Technician Console is de interface die door supporttechnici wordt gebruikt om klanten op afstand te ondersteunen.

U moet inloggen op Rescue vanuit een Zendesk ticket.

1. Op een ticketpagina voert u uw Rescue -gegevens in de app in.

Resultaat: De app bewaart uw inloggegevens voor de huidige sessie.

2. Om de Technician Console te openen vanuit een Zendesk ticket, selecteert u Open the Technician Console in de app.

Een Remote Sessie starten vanaf een Ticket

Wanneer u met een klant correspondeert over een probleem via een ticket of over de telefoon, kan het zijn dat u een sessie op afstand wilt starten om het probleem op te lossen. De sessie op afstand moet door de klant worden gestart met behulp van een link en een PIN-code.

1. Klik op Krijg een PIN code in de Rescue app op het Zendesk ticket.

Opmerking: Om GoTo sessiegegevens terug te ontvangen op een Zendesk ticket, moet de pincode worden aangemaakt met de LogMeIn Rescue app in Zendesk.

2. Klik op de gegenereerde PIN-code om een ticketcommentaar te maken dat zowel de PIN-code als een link voor de klant bevat om de sessie op afstand te starten.
  3. Verstuur het ticket om de informatie naar de klant te e-mailen.

Ticketinformatie bekijken tijdens de Remote Session

Tijdens een remote sessie gestart vanuit een Zendesk ticket, kan de technicus in de Technicial Console de naam zien van de persoon, die de sessie heeft aangevraagd.

Beëindigen van een Remote Sessie

Wanneer u een sessie op afstand beëindigt die is gestart vanuit een Zendesk ticket, plaatst Rescue gegevens over de sessie op het ticket. U kunt bevestigen dat de informatie is gepost door het gebeurtenissenlogboek in de Technician Console te bekijken.

Informatie over een Remote Sessie in een Ticket bekijken

U kunt de details van een sessie op afstand bekijken in het ticket waarmee de sessie is gestart. Commentaren van Rescue worden weergegeven als tekstballonnetjes met het pictogram Rescue. Beschikbare details omvatten:

• Sessie- en technicusgegevens, zoals sessie-ID, naam van de technicus en e-mailadres van de technicus
  • Sessietijdstempels zoals wachttijd, werktijd en tijd van laatste actie
  • Chattranscript
  • Antwoorden op de enquête van technici