Instellen van Onbeheerde toegang op meerdere computers (toegangswizard)

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van beheerders van Rescue.

Met de toegangwizard kunnen Rescue-klanten gemakkelijk de service Onbeheerde toegang op meerdere apparaten toepassen. Wanneer het installatieprogramma is geïmplementeerd, kunnen Rescue-beheerders de apparaten beheren die gekoppeld zijn aan elke MSI die ze hebben aangemaakt.

Het installatieprogramma maken

Hoofdeigenaars van accounts en beheerders kunnen MSI-installatieprogramma's maken met de toegangwizard.
  1. Meld u aan bij uw Rescue-account en ga naar Mijn account.
  2. Klik op Toegangswizard starten.

Resultaat: De Toegangswizard wordt weergegeven.

Opmerking: U kunt tijdens dit proces te allen tijde teruggaan naar Mijn account door te klikken op Verwijderen en afsluiten in de rechterbenedenhoek. Hierdoor worden echter alle parameters verwijderd die u had geconfigureerd.

3. Configureer de parameters voor het installatieprogramma.

Naam
    De naam die u hier opgeeft, zal het installatieprogramma en de computers die daaraan gekoppeld zijn, identificeren op de volgende plaatsen:
    • in het Beheercentrum: op het tabblad Computers, onder sectie Onbeheerde MSI's (voor meer informatie, zie Onbeheerde toegang beheren in het Beheercentrum).
    • in de Technician Console: in het veld Beschrijving van het tabblad Toegankelijke onbeheerde computers in het venster Computers.
      Opmerking:Om de lijst met onbeheerde toegankelijke computers te bekijken, klikt u op het pictogram Computers in de sessiewerkbalk.
    Beschrijving
    U moet een beschrijving toevoegen. Dit wordt weergegeven in het Beheercentrum als de beschrijving van de computers waarop het installatieprogramma is geïmplementeerd.
    Dagelijks tijdbereik:
    Selecteer een tijdbereik als u wilt dat de onbeheerde apparaten alleen beschikbaar zijn op bepaalde tijden (bijv. alleen kantooruren). Als er geen bereik is gedefinieerd, betekent de standaardwaarde (12 AM-12 AM) dat de onbeheerde computers 24 uur per dag beschikbaar zijn.
    Onbeheerde toegang verloopt over
    U kunt een vervaldatum instellen (gedefinieerd in dagen of weken) voor onbeheerde toegang, of vink Verloopt nooit aan voor permanente toegang.

4. Klik op Volgende stap.

Resultaat: Stap 2 (van 3) van de wizard wordt weergegeven.

5. Selecteer de technicus of technici en/of technicusgroep(en) die u toegang wilt geven tot iedere computer waarop dit specifieke installatieprogramma is geïmplementeerd.

• Om individuele gebruikers te selecteren, gebruikt u het tabblad Technici.
    • Voor een of meer volledige technicusgroepen gebruikt u het tabblad Technicusgroep.
    Opmerking:Wanneer u een technicusgroep selecteert, worden leden van die groep aangevinkt weergegeven bij het bekijken van het tabblad Technici.

6. Klik op Volgende stap.

Resultaat: Het laatste scherm van de wizard toont een samenvatting van het pakket dat gemaakt wordt.

Opmerking: Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u terugkeren naar een vorige stap door op Vorige stap te klikken.

7. Om het MSI-installatieprogramma te genereren en te downloaden, klikt u op installatieprogramma downloaden.

Resultaat: Als het installatieprogramma wordt gegenereerd, wordt u gevraagd het bestand op uw computer op te slaan.

8. Klik op Voltooien en afsluiten om de wizard te verlaten.

Het installatieprogramma implementeren

Het MSI-bestand kan op verschillende manieren worden gedeeld en geïmplementeerd. Zo biedt u gebruikers van Rescue de mogelijkheid om hun apparaten met onbeheerde toegang naar wens in te stellen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden voor het delen en implementeren van het installatiebestand:
  • Het MSI-bestand via e-mail versturen naar een leverancier op een externe locatie
  • Een servicetechnicus die het MSI-bestand op een penstation opslaat om op de computers in het werkveld te installeren
  • Een downloadkoppeling naar het MSI-bestand plaatsen op een portalpagina voor zelfservice-installaties
  • Het MSI-bestand via groepsbeleid implementeren op computers op een interne netwerk
    Opmerking: Gebruik deze optie alleen als u vertrouwd bent met en gebruik maakt van ingebouwde Windows-softwaredistributiemethoden zoals het groepsbeleidsbeheer van Microsoft.

Onbeheerde toegang beheren vanuit het Beheercentrum

Dit gedeelte gaat over het beheren van de MSI-installatieprogramma's die door de toegangswizard zijn aangemaakt. Voor informatie over het algemeen beheer van onbeheerde computers raadpleegt u Onbeheerde Computers toewijzen of verwijderen.
  1. Selecteer in het Beheercentrum de hoofdmap Technici of een Technicusgroep in de Organisatiestructuur.
  2. Selecteer het tabblad Computers.

Resultaat: In het gedeelte Onbeheerde MSI's wordt de lijst weergegeven met installatieprogramma's die zijn aangemaakt voor de geselecteerde organisatie-eenheid.

3. U kunt het MSI-installatieprogramma op de volgende manieren beheren:

Download het installatieprogramma opnieuw
    Onder Opnieuw genereren van installatieprogramma klikt u op x86 of x64, afhankelijk van uw besturingssysteem.
    Het installatieprogramma laten verlopen
    Onder Opnieuw genereren van installatieprogramma klikt u op het pictogram Installatieprogramma laten verlopen.

Het installatieprogramma kan niet meer worden gedownload.