Instellen van Onbeheerde toegang op meerdere computers (toegangswizard)

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van beheerders van Rescue.

Met de toegangwizard kunnen Rescue-klanten gemakkelijk de service Onbeheerde toegang op meerdere apparaten toepassen. Wanneer het installatieprogramma is geïmplementeerd, kunnen Rescue-beheerders de apparaten beheren die gekoppeld zijn aan elke MSI die ze hebben aangemaakt.

Het installatieprogramma maken

Hoofdeigenaars van accounts en beheerders kunnen MSI-installatieprogramma's maken met de toegangwizard.
  1. Meld u aan bij uw Rescue-account en ga naar Mijn account.
  2. Klik op Toegangswizard starten.

De Toegangswizard wordt weergegeven.

Opmerking: U kunt tijdens dit proces te allen tijde teruggaan naar Mijn account door te klikken op Verwijderen en afsluiten in de rechterbenedenhoek. Hierdoor worden echter alle parameters verwijderd die u had geconfigureerd.

3. Configureer de parameters voor het installatieprogramma.

Naam
    De naam die u hier opgeeft, zal het installatieprogramma en de computers die daaraan gekoppeld zijn, identificeren op de volgende plaatsen:
    • in het Beheercentrum: op het tabblad Computers, onder sectie Onbeheerde MSI's (voor meer informatie, zie Onbeheerde toegang beheren in het Beheercentrum).
    • in de Technician Console: in het veld Beschrijving van het tabblad Toegankelijke onbeheerde computers in het venster Computers.
      Opmerking:Om de lijst met onbeheerde toegankelijke computers te bekijken, klikt u op het pictogram Computers in de sessiewerkbalk.
    Beschrijving
    U moet een beschrijving toevoegen. Dit wordt weergegeven in het Beheercentrum als de beschrijving van de computers waarop het installatieprogramma is geïmplementeerd.
    Dagelijks tijdbereik:
    Selecteer een tijdbereik als u wilt dat de onbeheerde apparaten alleen beschikbaar zijn op bepaalde tijden (bijv. alleen kantooruren). Als er geen bereik is gedefinieerd, betekent de standaardwaarde (12 AM-12 AM) dat de onbeheerde computers 24 uur per dag beschikbaar zijn.
    Onbeheerde toegang verloopt over
    U kunt een vervaldatum instellen (gedefinieerd in dagen of weken) voor onbeheerde toegang, of vink Verloopt nooit aan voor permanente toegang.

4. Klik op Volgende stap.

Stap 2 (van 3) van de wizard wordt weergegeven.

5. Selecteer de technicus of technici en/of technicusgroep(en) die u toegang wilt geven tot iedere computer waarop dit specifieke installatieprogramma is geïmplementeerd.

• Om individuele gebruikers te selecteren, gebruikt u het tabblad Technici.
    • Voor een of meer volledige technicusgroepen gebruikt u het tabblad Technicusgroep.
    Opmerking:Wanneer u een technicusgroep selecteert, worden leden van die groep aangevinkt weergegeven bij het bekijken van het tabblad Technici.

6. Klik op Volgende stap.

Het laatste scherm van de wizard toont een samenvatting van het pakket dat gemaakt wordt.

Opmerking: Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u terugkeren naar een vorige stap door op Vorige stap te klikken.

7. Om het MSI-installatieprogramma te genereren en te downloaden, klikt u op installatieprogramma downloaden.

Als het installatieprogramma wordt gegenereerd, wordt u gevraagd het bestand op uw computer op te slaan.

8. Klik op Voltooien en afsluiten om de wizard te verlaten.

Het installatieprogramma implementeren

Het MSI-bestand kan op verschillende manieren worden gedeeld en geïmplementeerd. Zo biedt u gebruikers van Rescue de mogelijkheid om hun apparaten met onbeheerde toegang naar wens in te stellen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden voor het delen en implementeren van het installatiebestand:
  • Het MSI-bestand via e-mail versturen naar een leverancier op een externe locatie
  • Een servicetechnicus die het MSI-bestand op een penstation opslaat om op de computers in het werkveld te installeren
  • Een downloadkoppeling naar het MSI-bestand plaatsen op een portalpagina voor zelfservice-installaties
  • Het MSI-bestand via groepsbeleid implementeren op computers op een interne netwerk
    Opmerking: Gebruik deze optie alleen als u vertrouwd bent met en gebruik maakt van ingebouwde Windows-softwaredistributiemethoden zoals het groepsbeleidsbeheer van Microsoft.

Onbeheerde toegang beheren vanuit het Beheercentrum

Dit gedeelte gaat over het beheren van de MSI-installatieprogramma's die door de toegangswizard zijn aangemaakt. Voor informatie over algemeen beheer van onbeheerde computers, raadpleegt u Toewijzen of verwijderen van onbeheerde computers
  1. Selecteer in het Beheercentrum de hoofdmap Technici of een Technicusgroep in de Organisatiestructuur.
  2. Selecteer het tabblad Computers.

In het gedeelte Onbeheerde MSI's wordt de lijst weergegeven met installatieprogramma's die zijn aangemaakt voor de geselecteerde organisatie-eenheid.

3. U kunt het MSI-installatieprogramma op de volgende manieren beheren:

Download het installatieprogramma opnieuw
    Onder Opnieuw genereren van installatieprogramma klikt u op x86 of x64, afhankelijk van uw besturingssysteem.
    Het installatieprogramma laten verlopen
    Onder Opnieuw genereren van installatieprogramma klikt u op het pictogram Installatieprogramma laten verlopen.

Het installatieprogramma kan niet meer worden gedownload.