Instellingen doorvoeren op een mobiel apparaat vanuit Apparaatconfiguratie

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Gebruik het tabblad Apparaatconfiguratie om de instellingen op het apparaat van de klant te wijzigen.

De agent moet beschikken over een actieve Rescue+Mobile add-on licentie.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om mobiele apparaatinstellingen te configureren.

Voor Android en iOS zijn aanvullende machtigingen vereist in het tabblad Instellingen onder Configuratie van mobiel apparaat in het beheercentrum.

De sessie moet Actief zijn.

1. Selecteer in de Technician Console het tabblad Apparaatconfiguratie.

Resultaat: De beschikbare instellingen worden weergegeven.

2. Kies uit de beschikbare instellingen.

Platform Beschikbare tabbladen
    Android
    • Wi-Fi-instellingen
    • APN-instellingen
    iOS
    Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op iOS bij gebruik van het Chat-sessietype. Voor meer informatie, zie iOS-apparaten ondersteunen.
    • E-mailinstellingen
    • ActiveSync-instellingen uitwisselen
    • Instellingen toegangspunt
    • Instellingen toegangscode
    • Instellingen beperkingen
    • Webclip-instellingen
    • Wi-Fi-instellingen

3. Klik op Request Settings om de instellingen te bekijken die beschikbaar zijn op het apparaat van de klant.

Belangrijk: Wi-Fi moet ingeschakeld zijn.

Resultaat: De instellingen worden weergegeven.

4. Klik op Instellingen doorvoeren.

Denk eraan: Wi-Fi moet ingeschakeld zijn.

Resultaat: Voor de meeste besturingssystemen worden de instellingen op het apparaat van de klant toegepast meteen nadat ze worden doorgestuurd.

Belangrijk: Klanten met iOS kunnen gevraagd worden om een profiel te installeren.

Bijbehorende Click2Fix-widgets
  • Mobielnetwerkwidget
  • Verbindingswidget
  • E-mailwidget