Schermopname instellen

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van beheerders van Rescue.

Vastleggen hoe en wanneer sessies met besturing op afstand of bureaubladweergave worden opgenomen.

1. Selecteer in de organisatiestructuur de technicusgroep waarmee u wilt werken.
  2. Selecteer het tabblad Instellingen.
  3. Maak onder Schermopname een keuze uit de volgende opties:
    Optie Beschrijving
    Gedwongen schermopname Kies deze optie om alle sessies met bediening op afstand en bureaublad weergeven op te nemen die worden uitgevoerd door leden van de geselecteerde technicusgroep.
    Bediening op afstand toestaan wanneer schermopname niet kan worden opgeslagen Kies deze optie als u technici wilt toestaan sessies op afstand uit te voeren hoewel een opname van de sessie niet kan worden opgeslagen. Als u deze optie uitschakelt, kunnen technici een sessie voor besturing op afstand alleen starten wanneer een opname op de computer van de technicus kan worden opgeslagen. Bovendien zal de besturing op afstand worden beëindigd als er een fout optreedt tijdens de schermopnames.
    Locatie van schermopname Selecteer een centrale locatie voor het opslaan van uw opgenomen sessies. U kunt de sessies lokaal opslaan, of op een netwerklocatie of een FTP-, HTTP- of HTTPS-server.

Voorbeelden:

• Netwerk: \\computer\directorypad. Bijvoorbeeld \\support\opnames
    • Lokaal: C:\opnames
    • Externe server:

://:@:

waarbij staat voor ftp, http of https. Bijvoorbeeld ftp://gebruiker:wachtwoord@bedrijf.org:21/opnames
    Beperking: Voor technici die in Technician Console voor Mac werken, is het uploaden van schermopnamen naar een HTTP- of HTTPS-server niet mogelijk.
    Tip: Gebruikersnaam en wachtwoord in de URL zijn alleen vereist als de host of de proxy om verificatie vraagt. Als de aanmeldingsgegevens niet aan de URL worden toegevoegd, zal de Technician Console om de aanmeldingsgegevens vragen. Het is weliswaar toegestaan de aanmeldingsgegevens in de URL te vermelden, maar dit wordt niet aanbevolen.

Uitgestelde upload van schermopnames Standaard vindt het uploaden van schermopnames naar de opslag in real-time plaats tijdens de sessie. Dit werkt goed in een omgeving met veel bandbreedte, maar het kan tot problemen leiden wanneer een technicus een verbinding met weinig bandbreedte gebruikt. Selecteer Uitgestelde upload van schermopnames om alle schermopnames tijdelijk op de lokale schijf van de technicus op te slaan, en deze vervolgens te uploaden naar de locatie voor schermopnames zodra er voldoende bandbreedte beschikbaar is. Als de Technician Console wordt gesloten tijdens het uploaden van een bestand, wordt het uploadproces weer hervat zodra de Technician Console opnieuw is opgestart. Als u FTP, HTTP of HTTPS selecteert als Locatie van schermopname, wordt uitgestelde upload automatisch ingeschakeld, ongeacht uw instellingen.
    Bestandsindeling Opgenomen sessies kunnen worden opgeslagen als AVI-bestanden of in RCREC-indeling. RCREC is een bestandsindeling van LogMeIn die met de AVI-conversietool van Rescue moet worden geconverteerd op een Windows-pc. Elke AVI-optie biedt een vergelijkbare bestandsgrootte, met kleine verschillen in kleur en kwaliteit. Experimenteer om erachter te komen welke keuze het beste aansluit op uw behoeften. De LogMeIn-encoder (RASC) is ontworpen om de hoogst mogelijke algehele kwaliteit te bieden; deze vereist echter de LogMeIn-codec om de bestanden af te spelen (alleen beschikbaar voor Windows). Iedereen die uw opnames bekijkt moet over de juiste codec voor het gekozen AVI-type beschikken.
  4. Sla de wijzigingen op.
    • Klik op Wijzigingen opslaan om de instellingen toe te passen op de huidige technicusgroep.
    • Klik op Wijzigingen opslaan naar subgroepen om de instellingen toe te passen op de huidige technicusgroep en alle bijbehorende subgroepen.
    • Klik op Instellingen opslaan in alle groepen om dezelfde instellingen op alle technicusgroepen in uw organisatie toe te passen.