Instellen van de servicebesturing van het Windows-systeem

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van beheerders van Rescue.

De Rescue-applet wordt standaard gestart als normale toepassing. U kunt Rescue zo instellen dat de applet als een Windows-systeemservice wordt gestart wanneer de klant beheerdersrechten heeft voor Windows.

1. ISelecteer in de organisatiestructuur het kanaal of de Technicusgroep waarmee u wilt werken.
  2. Selecteer het tabblad Instellingen.
  3. Ga in Klantapplet gaat u naar Automatisch opstarten als Windows-systeemservice en selecteer de toepasselijke opties:
    • Selecteer wanneer klant beheerdersrechten heeft om de applet op te starten als Windows-systeemservice wanneer de klant Windows-beheerdersrechten heeft.
    • Selecteer Gebruikersaccountbeheer is ingeschakeld om de applet te lanceren als een Windows-systeemservice, wanneer de klant beheerdersrechten heeft maar werkt met een besturingssysteem waarop gebruikersaccountbeheer ingeschakeld is.
  4. Sla de wijzigingen op.
    • Klik op Wijzigingen opslaan om de instellingen toe te passen op het huidige kanaal of de huidige technicusgroep.
    • Klik op Instellingen opslaan op alle kanalen/in alle groepen om dezelfde instellingen op alle kanalen of technicusgroepen binnen uw organisatie toe te passen.
    • Klik op Wijzigingen opslaan naar subgroepen om de instellingen toe te passen op de huidige technicusgroep en alle bijbehorende subgroepen.
Tip: wanneer de klant geen beheerdersrechten heeft, of met een Mac werkt, kan de technicus de applet handmatig opnieuw opstarten zoals wordt beschreven in het gedeelte "De Rescue Applet opnieuw opstarten als Windows-systeemservice of Mac Daemon" van de gebruikershandleiding van de Technician Console.