Een vastzittende Rescue-applet verwijderen

Normaal gesproken ruimt de applet, zodra de sessie waarvoor de applet is gedownload afgerond is, de tijdelijke bestanden op die zijn aangemaakt in de lokale AppData-map, wordt het programma vanzelf afgesloten en zal niet proberen opnieuw op te starten. Wanneer een technicus echter een LogMeIn Rescue-sessie beëindigt terwijl er geen verbinding is met de computer van de klant (ofwel tijdens het opnieuw opstarten of als gevolg van verbindingsproblemen), is het mogelijk dat de applet niet correct wordt verwijderd. In dit geval kan de klant ervaren dat de Rescue-applet wordt gestart bij iedere systeemstart. De applet wordt dan onmiddellijk opnieuw gestart zodra deze gesloten wordt. Hieronder vindt u instructies voor het verwijderen van een 'vastzittende' applet, afhankelijk van het besturingssysteem.

Opmerking: Dit artikel is opgesteld voor de technici van Rescue, zodat ze begrijpen hoe de problemen zich manifesten op hun computer en wat de oplossing is. Klanten (eindgebruikers) met geavanceerde vaardigheden op het gebied van besturingssysteembeheer kunnen met onderstaande stapsgewijze instructies echter ook proberen om het probleem zelfstandig op te lossen.

Een vastzittende applet van een Windows-computer verwijderen

1. Start het Windows-dialoogvenster Uitvoeren
  2. Voer services.msc. uit.
  3. Zoek een service die verwijst naar LogMeIn Rescue.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de service en selecteer Eigenschappen.
  5. Open een opdrachtprompt van Windows met beheerdersbevoegdheden.
  6. Voer sc delete in gevolgd door een spatie, en plak vervolgens de Onbeheerd-servicenaam door met de rechtermuisknop in het venster van de opdrachtprompt te klikken.

DeleteService SUCCESS wordt weergegeven.

7. Start de computer opnieuw op om het verwijderingsproces te voltooien.
  8. Zodra de computer opnieuw is opstart, kunt u EVENTUEEL de tijdelijke bestanden die door de applet geïnstalleerd zijn verwijderen.
    1. Ga naar C:\Users\%username%\AppData\Local en verwijder de map LogMeIn Rescue Applet.

Opmerking: De map AppData is standaard verborgen. Ga naar Mapopties > Weergave en selecteer Verborgen bestanden weergeven.

Een vastzittende applet verwijderen van een Mac

1. Open een Finder-venster.
  2. Om het venster Ga naar de map te openen, houdt u Command+Shift+G ingedrukt.
  3. Typ het volgende pad in: /privacy/var/tmp.

Een nieuw Finder-venster wordt geopend.

4. Verwijder in het nieuwe Finder-venster alle mappen van LogMeIn Rescue-xxx.

Opmerking: Als u een map niet met de bovenstaande stappen kunt verwijderen, probeer dan de onderstaande stappen.

1. Klik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek om Spotlight te openen.
    2. Typ: Activity Monitor.

Opmerking: Activity Monitor is de Mac-versie van Taakbeheer.

3. Vanuit de Activity Monitor kunt u een proces afbreken door het te selecteren en op de X-knop in de menubalk te klikken.
    4. Dubbelklik op een proces om de eigenschappen weer te geven.
    5. Klik op het tabblad Bestanden openen om te zien waar er zich nog andere bestanden kunnen bevinden.