Hoe synchroniseer ik een Rescue-technicusgroep met Active Directory

Hoofdaccounthouders kunnen Active Directory gebruikers als Rescue technici in hun organisatie importeren. De belangrijkste gebruikersgegevens in Rescue zullen automatisch worden bijgewerkt wanneer die in Active Directory veranderen.

1. Genereer een service token en standaard wachtwoord voor nieuwe gebruikers in het Admin Center.
      1. Selecteer het tabblad Algemene instellingen.
      2. Om een servicetoken te genereren, klikt u op Generate and Copy onder Active Directory Synchronization.

Resultaat: Een service token wordt gegenereerd en gekopieerd naar uw klembord.

3. Definieer het standaard wachtwoord dat uw nieuwe technici moeten gebruiken voor hun eerste login.

Let op: Gebruikers zijn verplicht dit wachtwoord te wijzigen bij hun eerste aanmelding.

2. Download en pak de servertoepassing uit.
      1. Klik in het Rescue Administration Center, onder Active Directory Synchronization, op Download om het installatieprogramma van de service te downloaden.

Resultaat: De service-installer wordt in een zip-bestand naar uw computer gedownload.

2. Pak het zip-bestand uit in een map.
    3. Start de server applicatie, en configureer het synchronisatie gedrag.

Belangrijk: U hebt privileges nodig om de toepassing als een systeemdienst uit te voeren. De computer waarop de applicatie draait moet verbonden zijn met Active Directory met voldoende rechten om toegang te krijgen tot alle Active Directory groepen en gebruikers en deze te bevragen.

1. Leg de volgende geloofsbrieven voor:

• Hoofdaccounthouder Rescue-inloggegevens
          • E-mail
          • Password
        • De servicetoken die u eerder hebt aangemaakt op het tabblad Algemene instellingen van het Admin Center.

2. Klik op Volgende om ADService.exe uit te voeren.

Let op: De applicatie draait in Admin modus.

3. Voer het Active Directory-domein in van waaruit u gebruikers wilt importeren, en klik op Volgende.
      4. Selecteer de bron- en bestemmingsgroepen.

• De Active Directory groep van waaruit u gebruikers/gegevens wilt importeren.
        • De Rescue-technicusgroep op waaraan u gebruikers/gegevens wilt toevoegen.

Resultaat: De servicetoepassing wordt geïnstalleerd als een windows service waarmee gebruikers die behoren tot de geselecteerde Active Directory groep kunnen worden toegewezen aan de geselecteerde Rescue Technician Groups.

De volgende gebruikersgegevens worden gesynchroniseerd van Active Directory naar Rescue, zowel bij de eerste beschikbaarstelling van gebruikers als daarna bij wijzigingen in Active Directory:

• NAAM
        • E-mail
        • Status
        Beperking: Het is niet mogelijk om een technicus te verwijderen uit het Rescue Admin Center door gebruik te maken van de Active Directory synchronisatie service. Wanneer een gebruiker in Active Directory wordt verwijderd of verplaatst, wordt de bijbehorende Rescue technician uitgeschakeld.
        Let op: Als een technicus wordt verplaatst naar een andere Rescue Technician Group, zal de daaropvolgende synchronisatie alleen de status van de gebruiker bijwerken, maar de gebruiker niet terug verplaatsen naar de oorspronkelijke synchronisatiegroep.
        Let op: Als een gebruiker wordt uitgeschakeld, verwijderd of verplaatst in Active Directory, wordt de mobiele licentie van de technicus vrijgemaakt en komt deze beschikbaar voor andere leden van de Rescue-organisatie.
        Tip: Als de synchronisatieservice mislukt, kunt u een foutenlogboek krijgen door te klikken op Active Directory Logger onderaan de sectie Active Directory Synchronisatie op het tabblad Algemene instellingen van het beheercentrum.