Hoe kan ik op afstand de Mac van een klant met macOS Catalina besturen?

MacOS Catalina (10.15) heeft beveiligingsfuncties toegevoegd die extra toegangsrechten vereisen om de volledige functionaliteit van Rescue's Technician Console en applet voor Mac te kunnen gebruiken. Om een Mac met macOS Catalina op afstand te kunnen besturen, moet u uw klant vragen de volgende stappen uit te voeren:

Opmerking: U kunt met uw klant chatten voordat zij aanvullende toegangsrechten verlenen.
  1. Klik in de linkerbovenhoek van het bureaublad op het Apple-pictogram.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Beveiliging en privacy.
  4. Klik op het tabblad Privacy.
  5. Klik op Ontgrendelen en voer uw aanmeldingsgegevens in.
  6. Breng de volgende wijzigingen aan:
    1. Klik In de linkerbalk op Toegankelijkheid en zorg dat het selectievakje bij LogMeIn-Rescue.app is aangevinkt:

Opmerking: Als u het item LogMeIn-Rescue.app niet in de lijst ziet staan, klikt dan op het plusteken + en ga naar de map waarin u de toepassing hebt geïnstalleerd.

2. Klik In de linkerbalk op Input-Monitoring en zorg dat het selectievakje bij LogMeIn-Rescue.app is aangevinkt:
    3. Klik In de linkerbalk op Schermopname en zorg dat het selectievakje bij LogMeInRemoteSupport is aangevinkt:
    4. Opmerking: U ziet mogelijk niet alle hieronder weergegeven vakjes. Als u geen van de onderstaande selectievakjes ziet, beëindig dan de Rescue-sessie en probeer opnieuw verbinding te maken.
      Eindgebruikers met Catalina 10.15.2 moeten ook de volgende aanvullende instellingen instellen:Systeemvoorkeuren > Beveiliging en Privacy > Privacy > Toegang tot volledige schijf > LogMeIn-Rescue.app
    5. Klik op het pictogram Vergrendelen om verdere wijzigingen te voorkomen. Uw instellingen worden automatisch opgeslagen.
Als er nog geen machtigingen zijn toegekend voor Rescue, of als de klant de Mac-applet gebruikt, dan kan hij als alternatief machtigingen toekennen door het verzoek in het pop-upvenster van het schermopname te accepteren, en te klikken op de items in het tabblad Machtigingen.