MacOS Catalina (10.15) heeft beveiligingsfuncties toegevoegd die extra toegangsrechten vereisen om de volledige functionaliteit van de Rescue-applet voor Mac te gebruiken.
Om een Mac met macOS Catalina op afstand te kunnen besturen, moet u uw klant vragen de volgende stappen uit te voeren:
Opmerking: U kunt met uw klant chatten voordat zij aanvullende toegangsrechten verlenen.

1. Klik In de linkerbovenhoek van het bureaublad op het Apple-pictogram.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Beveiliging en privacy.
  4. Klik op het tabblad Privacy.
  5. Klik op Ontgrendelen en voer uw aanmeldingsgegevens in.
  6. Breng de volgende wijzigingen aan:
    1. Klik In de linkerbalk op Toegankelijkheid en controleer of de volgende vakjes zijn aangevinkt:
      •  Bash, AEServer, en SupportLogMeIn
    2. Klik In de linkerbalk op Schermopname en controleer of de volgende vakjes zijn aangevinkt:
      •  Bash, AEServer, en SupportLogMeIn
      Opmerking: U ziet mogelijk niet alle hieronder weergegeven vakjes.
    3. Gebruikers van Catalina 10.15.2 moeten ook de volgende aanvullende instelling inschakelen:
      Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Privacy > Toegang tot volledige schijf > Toevoegen supportlogmeinrescue
  7. Klik op het pictogram Vergrendelen om verdere wijzigingen te voorkomen. Uw instellingen worden automatisch opgeslagen.