Hoe kan ik op afstand de Mac van een klant met macOS Catalina besturen?

MacOS Catalina (10.15) heeft beveiligingsfuncties toegevoegd die extra toegangsrechten vereisen om de volledige functionaliteit van de Rescue-applet voor Mac te gebruiken. Om een Mac met macOS Catalina op afstand te kunnen besturen, moet u uw klant vragen de volgende stappen uit te voeren:

Opmerking: U kunt met uw klant chatten voordat zij aanvullende toegangsrechten verlenen.

1. Klik in de linkerbovenhoek van het bureaublad op het Apple-pictogram.
  2. Selecteer Systeemvoorkeuren.
  3. Klik op Beveiliging en privacy.
  4. Klik op het tabblad Privacy.
  5. Klik op Ontgrendelen en voer uw aanmeldingsgegevens in.
  6. Breng de volgende wijzigingen aan:
    1. Klik In de linkerbalk op Toegankelijkheiden zorg dat bij het LogmeinRemoteSupport het selectievakje is geactiveerd:
    2. Klik In de linkerbalk op Input-Monitoringen zorg dat het LogmeinRemoteSupport het selectievakje is geactiveerd:
    3. Klik In de linkerbalk op Schermopnameen zorg dat het LogmeinRemoteSupport het selectievakje is geactiveerd:
    4. Opmerking: U ziet mogelijk niet alle hieronder weergegeven vakjes. Als u geen van de onderstaande selectievakjes ziet, beëindigt u de Rescue-sessie en probeert u opnieuw verbinding te maken.
      Eindgebruikers op Catalina 10.15.2 moeten ook de volgende aanvullende instellingen instellen:Systeemvoorkeuren > Beveiliging & Privacy > Privacy > Toegang tot volledige schijf > LogmeinRemoteSupport
    5. Klik op het pictogram Vergrendelen om verdere wijzigingen te voorkomen. Uw instellingen worden automatisch opgeslagen.