Het bureaublad van een technicus weergeven

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van beheerders van Rescue.

Beheerders kunnen het bureaublad van de technici binnen hun organisatie vanuit de Technician Console van LogMeIn Rescue bekijken.

Vereisten:
  • Een hoofdbeheerder of een beheerder met zowel een beheerders- als een technicuslicentie kan van deze functie gebruik maken.
  • Zowel bij de beheerder als de gecontroleerde technicus moet een versie van de Technician Console draaien die voor technicuscontrole is geactiveerd.
  • Een hoofdbeheerder kan toezicht houden op alle technici binnen een organisatie.
  • Een beheerder kan alle technici controleren die deel uitmaken van een technicusgroep waarover hij beheerdersrechten heeft.
Beperking: Het monitoren van het bureaublad van een technicus die de Technician Console voor Mac uitvoert, wordt niet ondersteund.
Vergeet niet: Technician Monitoring wordt gestart in de Technician Console, niet in het Administration Center.
  1. Op de sessiewerkbalk in de Technician Console, klikt u op de knop Controleren.

Technicus controleren

Resultaat: Het dialoogvenster Technicus controleren wordt weergegeven.

2. Selecteer in het venster Technicus controleren de technicus die u wilt controleren.

Let op: De lijst met zichtbare technici in het dialoogvenster Technicus controleren is afhankelijk van de toegangsrechten die zijn verleend door een Rescue-beheerder.

Resultaat: Optioneel: In een grote organisatie gebruikt u het veld Filter om technici te lokaliseren.

3. Klik op OK.

Resultaat: Er wordt verbinding gemaakt met de computer van de technicus en een nieuw sessietabblad met de naam van de technicus verschijnt in de werkruimte van de Technician Console.

4. U moet zich bij de computer van de technicus identificeren. Kies een identificatiemethode op het sessietabblad waarop de naam van de technicus getoond wordt.
    • Selecteer Huidige inloggegevens gebruiken om de Windows-inloggegevens te versturen waarmee u zich bij de huidige Windows-sessie hebt aangemeld. U moet een beheerder van Windows zijn of gebruikersrechten bezitten op de doelmachine.
    • Selecteer Gebruikersnaam en wachtwoord toevoegen als u wilt inloggen met een andere combinatie waarmee u geldige gebruikersrechten op de doelcomputer hebt.
      Tip: Als de domeinnaam nodig is in het veld Gebruikersnaam, zijn de aanvaardbare formaten gebruikersnaam@domein en domein_gebruikersnaam.
    • Selecteer Autorisatie aanvragen om de technicus toestemming te vragen mee te kijken op diens bureaublad.
  5. Klik op Controle starten.

Resultaat: Het bureaublad van de technicus wordt weergegeven in het tabblad Sessie in de werkruimte van uw Technician Console.

Opmerking:De technicus ontvangt een melding wanneer de optie Waarschuw technicus bij meekijken op het bureaublad wordt geselecteerd op het tabblad Algemene instellingen in het Beheercentrum van LogMeIn Rescue.