Het bureaublad van een klant bekijken zonder de besturing over te nemen

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Gebruik Bureaubladweergave om het bureaublad van de klant te bekijken zonder de besturing van het apparaat over te nemen.

Vereisten:
  • De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om Bureaubladweergave te starten.
  • Tijdens Instant Chat kan desktopweergave alleen worden gestart als de klant de Rescue Applet heeft gedownload
  • De sessie moet Actief zijn
  1. Klik op het tabblad Technician Console Customer Desktop op Desktop Viewing Session starten.

Resultaat: Wanneer de klant wordt gevraagd om uw verzoek te aanvaarden of af te wijzen, laat deze het verzoek aanvaarden.

2. Met de werkbalk Externe besturing kunt u de sessie beheren.

Resultaat: Tijdens Bureaubladweergave worden bepaalde werkbalkopties uitgeschakeld. Alle andere tabbladen in de werkruimte blijven beschikbaar.

3. Om het bekijken van het bureaublad te beëindigen, klikt u op de rode X op de werkbalk Afstandsbediening.

Resultaat: Bureaubladweergave wordt beëindigd, maar de sessie blijft actief.

Werken met meerdere beeldschermen

Wanneer een technicus een klant ondersteunt die meerdere monitoren gebruikt, wordt de knop Beeldschermen doorlopen beschikbaar op de knoppenbalk van de besturing op afstand.

Klik op de knop Beeldschermen doorlopen om tussen de monitoren te schakelen of klik in het vervolgkeuzemenu op Selecteer een beeldscherm om één of alle monitoren van de klant te selecteren.