Een pc- of Mac-sessie beginnen via e-mail

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Volg deze procedure om verbinding met een klant te maken via een koppeling die per e-mail is verstuurd.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via e-mail te gebruiken.

1. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.
    Het venster Nieuwe sessie aanmaken wordt weergegeven.
  2. Voer de naam van de klant of een andere identificatie in het veld Naam in.
    U gebruikt deze naam om de sessie op het tabblad Actieve Sessies en in de Sessielijst te herkennen.
  3. Selecteer het tabblad E-mail.
  4. Kies de manier waarop u de e-mail naar de klant wilt verzenden:
    • Wanneer u uw eigen e-mailclient en -account wilt gebruiken, kiest u E-mail verzenden via mijn standaard-e-mailclient op deze computer.
    • Wanneer u de e-mail via Rescue wilt laten versturen, kiest u E-mailbericht namens mij via de LogMeIn Rescue-servers verzenden en typt u een geldig e-mailadres in het veld Aan.
    • Bovendien kunnen technici met de Mobile-extensie de optie Deze e-mail is bestemd voor een mobiel apparaat selecteren wanneer de klant een smartphone gebruikt. (Als u weet welk platform de klant gebruikt, kunt u het Platform van het apparaat ook handmatig instellen met behulp van de vervolgkeuzelijst in het dialoogvenster Nieuwe sessie aanmaken. Handmatig instellen kan nodig zijn wanneer de lokale browserinstellingen automatische detectie niet toestaan.)
  5. Klik op Koppeling mailen.
    De e-mail wordt gegenereerd (en verstuurd wanneer u ervoor kiest de e-mail via het Rescue-systeem te versturen).
  6. Vraag uw klant om het bericht te openen en klik op de koppeling of plak het in diens browser.
    Er wordt een dialoogvenster weergegeven waarin de klant wordt gevraagd om de Rescue-applet te downloaden.
  7. Vraag de klant om de applet te downloaden.
    Het downloaden duurt ongeveer 15 tot 30 seconden.
    Opmerking: De download-procedure kan verschillen afhankelijk van het besturingssysteem en de browser van de klant.
  8. Wanneer de download is voltooid vraagt u de klant om op Uitvoeren te klikken om de applet uit te voeren.
    Wanneer de applet is geïnstalleerd, verandert de status van de klant van Bezig met verbinden in Aan het wachten.
  9. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken.
    De status van de klant wordt gewijzigd naar Actief.
U kunt nu de Technician Console gebruiken om ondersteuning op afstand te bieden.
Voorbeeld:

Voorbeeld van een e-mail die een verbindingskoppeling bevat

De standaardtekst van de verbindingse-mail wordt ingesteld in het Beheercentrum op het tabblad Instellingen.

Van: Naam technicus, uw organisatie, verzonden op: maandag 31 december 2010,om 15:36 uur, aan: Klantnaam, Onderwerp: verbindingskoppeling via e-mail Klik op de onderstaande koppeling om een live ondersteuningssessie aan te vragen: https://secure.logmeinrescue.com/Customer/Code.aspx?i=2&Code=618689 Met vriendelijke groeten, het Supportteam