Een pc- of Mac-sessie beginnen met een pincode

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Volg deze procedure om verbinding te maken met het apparaat van een klant via een pincode.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via pincode te gebruiken.

1. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Het venster Nieuwe sessie aanmaken wordt weergegeven.

2. Voer de naam van de klant of een andere identificatie in het veld Naam in.

U gebruikt deze naam om de sessie op het tabblad Actieve Sessies en in de Sessielijst te herkennen.

3. Selecteer het tabblad Pincode.
  4. Klik op Pincode aanmaken.

Rescue genereert een pincode van zes cijfers en geeft deze weer in het venster Nieuwe sessie aanmaken in het logbestand van de sessie.

5. Vraag de klant om naar de webpagina te gaan waar de pincode kan worden ingevoerd.

Desktops en notebooks kunnen verbinding maken op www.LogMeIn123.com.

Tip: Krijgt u geen toegang tot www.LogMeIn123.com? Probeer dan www.123Rescue.com.

6. De klant geeft de pincode op en klikt op Verbinding maken met technicus.

Er wordt een dialoogvenster weergegeven waarin de klant wordt gevraagd de Rescue-applet te downloaden.

7. Vraag de klant om de applet te downloaden.

Het downloaden duurt ongeveer 15 tot 30 seconden.

Opmerking: De download-procedure kan verschillen afhankelijk van het besturingssysteem en de browser van de klant.

8. Wanneer de download is voltooid vraagt u de klant om op Uitvoeren te klikken om de applet uit te voeren.

Wanneer de applet is geïnstalleerd, verandert de status van de klant van Bezig met verbinden in Aan het wachten.

9. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken.

De status van de klant wordt gewijzigd naar Actief.

U kunt nu de Technician Console gebruiken om ondersteuning op afstand te bieden.