Een mobiele sessie beginnen via de pincode

Dit artikel is een leidraad voor Technici van rescue.

Volg deze procedure om verbinding met een klant te maken via een pincode.

De agent moet beschikken over een actieve Rescue+Mobile add-on licentie.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via pincode te gebruiken.

1. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Resultaat: Het venster Nieuwe sessie maken wordt weergegeven.

2. Voer de naam van de klant of een andere identificatie in het veld Naam in.

Resultaat: U zult deze naam gebruiken om de sessie op het tabblad Actieve Sessies en in de Sessielijst te herkennen.

3. Selecteer het tabblad Pincode.
    4. Klik op Pincode maken.

Resultaat: Rescue genereert een 6-cijferige PIN-code en toont deze in het venster Nieuwe sessie aanmaken en in het venster Sessielog.

5. Vraag de klant om naar de site voor het invoeren van de PIN-code te gaan:
      • Op apparaten met de Rescue+Mobile app, start de gebruiker de app om het PIN-invoerscherm te bekijken
      • Op apparaten zonder Rescue+Mobile app is de site voor het invoeren van de PIN-code oty.com of rescuemobile.com
    6. De klant voert de pincode in.

Resultaat: De klant klikt om de applet te downloaden als deze nog niet is geïnstalleerd.

Opmerking: De downloadprocedure hangt af van het besturingssysteem van de klant.

7. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en te klikken op Start.

Resultaat: De status van de klant wordt ingesteld op Actief.

U kunt nu de Technician Console gebruiken om ondersteuning op afstand te bieden.