Algemeen wachtwoordbeleid instellen

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van beheerders van Rescue.

Hoofdbeheerders kunnen wachtwoordbeleid instellen dat van toepassing is op alle gebruikers in de Rescue-organisatie.

1. Selecteer het tabblad Algemene instellingen.
  2. Maak onder Wachtwoordbeleid een selectie uit de volgende opties:
    Optie Beschrijving
    Minimale wachtwoordsterkte Specificeer de minimale wachtwoordsterkte die geldt voor alle leden van de organisatie.

Wachtwoorden mogen nooit korter dan 8 tekens zijn. Wachtwoorden bevatten vier soorten tekens: kleine letters ("abc"); hoofdletters ("ABC"); cijfers ("123"); en speciale tekens ("%#&").

Er kunnen drie wachtwoordsterktes worden toegewezen:

• Goed: 3 soorten tekens, maar sommige tekens komen meerdere keren voor, bijvoorbeeld: "Sampla12"
    • Sterk: 3 soorten tekens en geen tekens die vaker voorkomen, bijvoorbeeld: "Sample12"; of alle 4 soorten tekens waarvan sommige tekens meerdere keren voorkomen, bijvoorbeeld: "Sampla1%"
    • Uitstekend: alle 4 soorten tekens en geen enkel teken komt vaker voor, bijvoorbeeld: "Sample1%"

Maximale leeftijd wachtwoord Bepaal het maximaal aantal dagen dat een wachtwoord geldig blijft (0 = onbeperkt).
    Kennisgeving voordat wachtwoord vervalt Waarschuw gebruikers dat hun wachtwoord over het opgegeven aantal dagen komt te vervallen (0 = geen waarschuwing).
    Wijzigingen in het beheerderswachtwoord dwingen gebruiker wachtwoord bij volgende aanmelding te wijzigen Hiermee dwingt u een gebruiker om zijn of haar wachtwoord te wijzigen bij de volgende aanmelding bij zijn/haar account als het Rescue-wachtwoord is gewijzigd. Nadat de gebruiker zich aanmeldt met het nieuwe wachtwoord dat door de beheerder is gemaakt, wordt de gebruiker gevraagd zelf een wachtwoord in te stellen.
  3. Klik op Wijzigingen opslaan.

Resultaat: De instellingen worden toegepast op alle gebruikers binnen uw Rescue-organisatie.