Wat kan de technicus doen?

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Tijdens een Lens sessie kan de technicus de volgende acties uitvoeren:

Sessie beëindigen
Sessie onderbreken

Wanneer de technicus een sessie onderbreekt, wordt de camerastream op het apparaat van de klant gepauzeerd en krijgt de sessie op de Technician Console de status Onderbroken.
Tip: Voor het bevriezen van de camerastream, zie de beschrijving voor Freeze hieronder.
Sessie overdragen
Microfoon en luidspreker dempen/weer inschakelen

In Lens-sessies met audio kan de technicus de audioverbinding op ieder moment dempen of weer inschakelen.
Chatten
De technicus kan met de klant chatten en voorgedefinieerde URL's doorsturen.
Whiteboard
U kunt op het gestreamde tekenen om bepaalde gedeelten of objecten te markeren. U kunt bijvoorbeeld de aandacht vestigen op een onderdeel dat verwijderd moet worden, of op een bepaalde schakelaar.

Dankzij de functie Multi-object tracking blijven de whiteboard-tekeningen gekoppeld aan het geannoteerde beeld. Als u bijvoorbeeld een onderdeel omcirkelt en de klant vervolgens de camera beweegt, blijft het cirkeltje aan het onderdeel 'gekoppeld' en beweegt het mee met het onderdeel, zodat het onderdeel altijd omcirkeld blijft.

Whiteboard in de Technician Console
Klik op Whiteboard aan om tekeningen te kunnen maken op een gestreamd beeld.
Als u de tekeningen weer wilt verwijderen, klikt u op Tekeningen wissen.

De whiteboard-functie wordt niet ondersteund op de iPhone 4.

Bevriezen
De camerastream kan voor zowel de technicus als de klant worden bevroren. Hierdoor kunt u op een vaste achtergrond tekenen.
Schermopnames maken

Technici kunnen een opname maken van alle activiteit op het scherm tijdens een Lens sessie door te klikken op het Schermopname icoon op de Lens werkbalk.

Lens sessie opnames worden altijd opgeslagen in .mkv formaat en moeten worden afgespeeld met VLC media player.

Schermafdruk
Technici kunnen schermopnames/snapshots maken tijdens een Lens-sessie.
Weergave-instellingen configureren

De technicus kan de volgende zoomopties voor de videostream instellen:
  • Ware grootte
  • Aanpassen aan venster
  • Uitrekken om venster te vullen
  • Specifieke zoomfactor (%) instellen
Opmerking: Lens maakt gebruik van HD-videostreaming met adaptieve videokwaliteit om de kwaliteit van de videostream automatisch aan te passen op basis van de beschikbare bandbreedte.
Beeldkwaliteit beheren
Tijdens een Lens-sessie die wordt gestart vanaf de Technician Console, past Lens automatisch de kwaliteit van de videostream aan, om deze aan te passen aan de kwaliteit van de service die wordt geleverd door het netwerk van de provider. Maar de supporttechnicus kan de beeldkwaliteit ook op elk gewenst moment tijdens de sessie handmatig aanpassen.
Lens gebruikt drie voorinstellingen voor de kwaliteit van de videostream.
Instelling Resolutie voor Android Resolutie voor iOS Beeldfrequentie Chatopdracht
Hoog Werkelijke schermgrootte 640*480 18 FPS
_!videoquality high
Normaal

352*288

320*244 (Nexus 4)

480*360 15 FPS
_!videoquality medium
Laag

352*288

320*244 (Nexus 4)

480*360 5 FPS
_!videoquality low

De standaardinstelling voor elke nieuwe sessie is Hoog. Als het netwerk het benodigde dataverkeer niet kan verwerken, wordt de beeldkwaliteit tijdelijk verlaagd naar een lagere instelling. De technicus kan de beeldkwaliteit ook handmatig aanpassen tijdens de sessie, door de bijbehorende opdracht in het chatveld te typen.

Tip: Voorbeelden voor de noodzaak om de videokwaliteit te verlagen:
  • Om te zorgen dat de videostream minder bandbreedte verbruikt
  • Om videostreaming mogelijk te maken op een netwerk met een bandbreedte van minder dan 400 kbps
  • Op een traag mobiel netwerk kan de automatische aanpassing traag verlopen of wordt de streaming mogelijk gestopt. Om de aanpassing gemakkelijker te laten verlopen, kunt u de instelling Normaal of Laag gebruiken.