Wat kan de technicus doen?

Tijdens een Rescue Lens-sessie kan de technicus de volgende handelingen verrichten:

Sessie beëindigen
Sessie onderbreken

Wanneer de technicus een sessie onderbreekt, wordt de camerastream op het apparaat van de klant gepauzeerd en krijgt de sessie op de Technician Console de status Onderbroken.
Tip: zie Bevriezen om te lezen hoe u de camerastream kunt stilzetten.
Sessie overdragen
Microfoon en luidspreker dempen/weer inschakelen

In Lens-sessies met audio kan de technicus de audioverbinding op ieder moment dempen of weer inschakelen.
Chatten
De technicus kan met de klant chatten en voorgedefinieerde URL's doorsturen.
Whiteboard
U kunt op het gestreamde tekenen om bepaalde gedeelten of objecten te markeren. U kunt bijvoorbeeld de aandacht vestigen op een onderdeel dat verwijderd moet worden, of op een bepaalde schakelaar.

Dankzij de functie Multi-object tracking blijven de whiteboard-tekeningen gekoppeld aan het geannoteerde beeld. Als u bijvoorbeeld een onderdeel omcirkelt en de klant vervolgens de camera beweegt, blijft het cirkeltje aan het onderdeel 'gekoppeld' en beweegt het mee met het onderdeel, zodat het onderdeel altijd omcirkeld blijft.

Whiteboard in de Technician Console
Klik op Whiteboard aan om tekeningen te kunnen maken op een gestreamd beeld.
Als u de tekeningen weer wilt verwijderen, klikt u op Tekeningen wissen.

De whiteboard-functie wordt niet ondersteund op de iPhone 4.

Bevriezen
De camerastream kan voor zowel de technicus als de klant worden bevroren. Hierdoor kunt u op een vaste achtergrond tekenen.
Schermopnames maken

Een technicus kan een opname van alle schermactiviteiten tijdens een Rescue Lens-sessie maken door in de Rescue Lens-werkbalk op het pictogram Schermopname te klikken.

Opnamen van Rescue Lens-sessies worden altijd opgeslagen in de bestandsindeling .mkv en moeten worden afgespeeld met VLC Media Player.

Schermafdruk
Een technicus kan tijdens een Rescue Lens-sessie schermafdrukken (momentopnamen) maken.
Weergave-instellingen configureren

De technicus kan de volgende zoomopties voor de videostream instellen:
  • Ware grootte
  • Aanpassen aan venster
  • Uitrekken om venster te vullen
  • Specifieke zoomfactor (%) instellen
Opmerking: Rescue Lens gebruikt HD-videostreaming met dynamische videokwaliteit, zodat de beeldkwaliteit van de videostream automatisch wordt aangepast aan de beschikbare bandbreedte.
Beeldkwaliteit beheren
Tijdens een Lens-sessie die vanuit de Rescue Technician-console wordt gestart, past Rescue Lens de kwaliteit van de videostream automatisch aan aan de kwaliteit die wordt geleverd door de netwerkprovider. Maar de supporttechnicus kan de beeldkwaliteit ook op elk gewenst moment tijdens de sessie handmatig aanpassen.
Rescue Lens heeft drie standaard kwaliteitsinstellingen voor de videostream.
Instelling Resolutie voor Android Resolutie voor iOS Beeldfrequentie Chatopdracht
Hoog Werkelijke schermgrootte 640*480 18 FPS
Normaal   480*360 15 FPS
Laag   480*360 5 FPS

De standaardinstelling voor elke nieuwe sessie is Hoog. Als het netwerk het benodigde dataverkeer niet kan verwerken, wordt de beeldkwaliteit tijdelijk verlaagd naar een lagere instelling. De technicus kan de beeldkwaliteit ook handmatig aanpassen tijdens de sessie, door de bijbehorende opdracht in het chatveld te typen.

Tip: Voorbeelden wanneer het nodig is de beeldkwaliteit te verlagen:
  • Om te zorgen dat de videostream minder bandbreedte verbruikt
  • Om videostreaming mogelijk te maken op een netwerk met een bandbreedte van minder dan 400 kbps
  • Op een traag mobiel netwerk kan de automatische aanpassing traag verlopen of wordt de streaming mogelijk gestopt. Om de aanpassing gemakkelijker te laten verlopen, kunt u de instelling Normaal of Laag gebruiken.