Een Rescue Lens-sessie starten per SMS vanuit de Technician Console

Beperking: Een technicus kan maar één actieve Lens-sessie tegelijk behandelen.
  1. Meld u aan bij de Technician Console.
  2. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Het venster Nieuwe sessie maken wordt weergegeven.

3. Typ de naam of een andere identificatie van de klant in het veld Naam.
    Deze naam wordt weergegeven op het tabblad Actieve sessie en in de Sessielijst.
  4. Selecteer het tabblad SMS.
  5. Typ het telefoonnummer van de klant in het veld Aan:.
    De SMS met de pincode wordt naar dit telefoonnummer gestuurd.
  6. Klik op SMS verzenden.
  7. Vraag de klant om het SMS-bericht te openen en de koppeling te selecteren om de Rescue Lens-app te starten.

Opmerking: Als de Rescue Lens-app nog niet is geïnstalleerd op het apparaat van de klant, wordt de klant eerst naar Google Play of de App Store geleid om de app te installeren.
    Opmerking: De downloadprocedure hangt af van het besturingssysteem van de klant.
    Mogelijk krijgt de klant eerst een korte handleiding te zien. De klant kan dan op Overslaan of op OK tikken.

8. De klant wordt gevraagd om toegang te verlenen tot de camera en microfoon van het mobiele apparaat. Vraag de klant op OK te tikken.
    Op dit moment wordt het camerabeeld mogelijk al weergegeven op het mobiele apparaat van de klant, maar worden er nog geen beelden naar de Technician Console gestreamd.
  9. Vraag de klant om de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers te accepteren.
    De sessie verschijnt in de Technician Console.
  10. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken.

De Rescue Lens-supportsessie wordt gestart. Rechtstreekse videobeelden worden van het apparaat van de klant naar de Technician Console gestreamd. Dankzij de audiofunctie van Lens kunnen de klant en technicus met elkaar praten via een VoIP-verbinding.