Een Rescue Lens-sessie starten met een pincode vanuit de Technician Console

Beperking: Een technicus kan maar één actieve Lens-sessie tegelijk behandelen.
  1. Meld u aan bij de Technician Console.
  2. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Het venster Nieuwe sessie maken wordt weergegeven.

3. Typ de naam of een andere identificatie van de klant in het veld Naam.
    Deze naam wordt weergegeven op het tabblad Actieve sessie en in de Sessielijst.
  4. Selecteer het tabblad Pincode.
  5. Klik op Pincode maken.
    Er wordt een pincode van zes cijfers gegenereerd, die wordt weergegeven in het venster Nieuwe sessie maken en in het logbestand van de sessie.
  6. Vraag de klant de Rescue Lens-app te starten. Deze is verkrijgbaar in Google Play of de App Store.

Belangrijk: Zorg dat de klant de Rescue Lens-app gebruikt en niet de Rescue+Mobile-app.
    Mogelijk krijgt de klant eerst een korte handleiding te zien. De klant kan dan op Overslaan of op OK tikken.

7. De klant wordt gevraagd om toegang te verlenen tot de camera en microfoon van het mobiele apparaat. Vraag de klant op OK te tikken.
  8. Vraag de klant de pincode in te voeren.
    Op dit moment wordt het camerabeeld mogelijk al weergegeven op het mobiele apparaat van de klant, maar worden er nog geen beelden naar de Technician Console gestreamd.
  9. Vraag de klant om de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers te accepteren.
    De sessie verschijnt in de Technician Console.
  10. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken.

De Rescue Lens-supportsessie wordt gestart. Rechtstreekse videobeelden worden van het apparaat van de klant naar de Technician Console gestreamd. Dankzij de audiofunctie van Lens kunnen de klant en technicus met elkaar praten via een VoIP-verbinding.