Een Rescue Lens-sessie starten per e-mail vanuit de Technician Console

Beperking: Een technicus kan slechts één actieve Lens-sessie tegelijk afhandelen.
  1. Meld u aan bij de Technician Console.
  2. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Resultaat:

Het venster Nieuwe sessie aanmaken wordt weergegeven.

3. Typ de naam of een andere identificatie van de klant in het veld Naam.

Resultaat: Deze naam wordt weergegeven op het tabblad Actieve sessie en in de Sessielijst.

4. Selecteer het tabblad E-mail.
  5. Kies hoe u de e-mail naar de klant wilt sturen:
    • Wanneer u uw eigen e-mailclient en -account wilt gebruiken, kiest u E-mail verzenden via mijn standaard-e-mailclient op deze computer.
    • Als u wilt dat Rescue de e-mail verzendt, kiest u E-mail namens mij verzenden via de LogMeIn Rescue servers en voert u een geldig e-mailadres in het veld Aan in.
  6. Klik op Koppeling mailen.

Resultaat: De e-mail wordt gegenereerd (en verzonden als u ervoor hebt gekozen de e-mail via het Rescue systeem te verzenden).

7. Vraag de klant om het bericht te openen en op de link te klikken om de Rescue Lens app te starten.

Let op: Als de app Rescue Lens nog niet op het toestel van de klant is geïnstalleerd, wordt hij doorverwezen naar Google Play of de App Store om de app eerst te installeren.
    Let op: De downloadprocedure hangt af van het besturingssysteem van de klant.
    Mogelijk krijgt de klant eerst een korte handleiding te zien. De klant kan dan op Overslaan of op OK tikken.

8. De klant wordt gevraagd om toegang te verlenen tot de camera en microfoon van het mobiele apparaat. Vraag de klant op OK te tikken.

Resultaat: Op dit moment wordt het camerabeeld mogelijk al weergegeven op het mobiele apparaat van de klant, maar worden er nog geen beelden naar de Technician Console gestreamd.

9. Vraag de klant om de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers te accepteren.

Resultaat: De sessie verschijnt in de Technician Console.

10. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken.

Resultaat:

De Rescue Lens ondersteuningssessie begint; een live videofeed wordt van de camera van het apparaat van de klant naar de technicus gestreamd. Dankzij de audiofunctie van Lens kunnen de klant en technicus met elkaar praten via een VoIP-verbinding.