Beeldkwaliteit van Lens-sessies beheren

Tijdens een Lens-sessie die wordt gestart vanaf de Technician Console, past Lens automatisch de kwaliteit van de videostream aan, om deze aan te passen aan de kwaliteit van de service die wordt geleverd door het netwerk van de provider. Maar de supporttechnicus kan de beeldkwaliteit ook op elk gewenst moment tijdens de sessie handmatig aanpassen.

Lens gebruikt drie voorinstellingen voor de kwaliteit van de videostream.

Instelling Resolutie voor Android Resolutie voor iOS Beeldfrequentie Chatopdracht
Hoog Werkelijke schermgrootte 640*480 18 FPS _!videoquality high
Normaal 352*288 320*244 (Nexus 4) 480*360 15 FPS _!videoquality medium
Laag 352*288 320*244 (Nexus 4) 480*360 5 FPS _!videoquality low

De standaardinstelling voor elke nieuwe sessie is Hoog. Als het netwerk het benodigde dataverkeer niet kan verwerken, wordt de beeldkwaliteit tijdelijk verlaagd naar een lagere instelling. De technicus kan de beeldkwaliteit ook handmatig aanpassen tijdens de sessie, door de bijbehorende opdracht in het chatveld te typen.

Tip: Voorbeelden voor de noodzaak om de videokwaliteit te verlagen:
  • Om te zorgen dat de videostream minder bandbreedte verbruikt
  • Om videostreaming mogelijk te maken op een netwerk met een bandbreedte van minder dan 400 kbps
  • Op een traag mobiel netwerk kan de automatische aanpassing traag verlopen of wordt de streaming mogelijk gestopt. Om de aanpassing gemakkelijker te laten verlopen, kunt u de instelling Normaal of Laag gebruiken.