Berichten over mislukte aanmeldingen

Waarom krijg ik e-mails over mislukte aanmeldpogingen?

Zoals u misschien in de media heeft gehoord, worden lijsten met honderden miljoenen inloggegevens uit eerdere datalekken (vooral bij sociale netwerken) gebruikt voor kwaadwillende activiteiten op populaire websites zoals Netflix en Facebook. Als onderdeel van de inspanningen van LogMeIn om de beveiliging te verbeteren, sturen we onze klanten soms e-mails om ze te waarschuwen over inlogactiviteiten.

Als u van LogMeIn bericht krijgt over een mislukte aanmeldpoging, betekent dit dat iemand zonder succes heeft geprobeerd op uw account in te loggen. Deze e-mails kunnen erop wijzen dat iemand probeert om op geautomatiseerde wijze in te loggen met behulp van inloggegevens die zijn verkregen door datalekken bij andere bedrijven. Het feit dat de pogingen zijn mislukt, betekent waarschijnlijk dat u de adviezen van LogMeIn opvolgt door uw wachtwoord regelmatig te wijzigen, sterke wachtwoorden te gebruiken en/of tweeledige verificatie in te schakelen.

Is er een datalek bij LogMeIn geweest?

We hebben niets gevonden dat erop wijst dat er een datalek bij de systemen van LogMeIn is geweest. We zien wel dat er meer inlogpogingen worden gedaan, waarschijnlijk door hackers die vaker gebruikte wachtwoorden (afkomstig uit datalekken bij andere bedrijven) uitproberen om toegang tot uw account te krijgen.

Moet ik iets doen?

U kunt de activiteit op uw account als volgt controleren: meld u aan bij uw account, klik rechtsboven op uw LogMeIn-ID en selecteer Accountinstellingen > Beveiliging > Controlelog.

Als de aanmeldpoging door uzelf was gedaan en bijvoorbeeld het gevolg was van een verkeerd ingetypt wachtwoord, denk dan eens na over een programma voor wachtwoordbeheer zoals LastPass. Dit programma kan uw wachtwoorden veilig onthouden en automatisch voor u invullen op websites. Als u niet hebt geprobeerd u aan te melden, dan adviseren we u nadrukkelijk de onderstaande maatregelen te nemen.

Welke andere maatregelen moet ik nemen?

Zorg dat u onze aanbevelingen voor sterke wachtwoorden heeft opgevolgd en dat u tweeledige verificatie heeft ingeschakeld, indien mogelijk. Andere maatregelen voor online beveiliging zijn:

• Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor verschillende online diensten, programma's of websites.
  • Wijzig periodiek de wachtwoorden voor uw computer(s) en uw online accounts.
  • Gebruik een programma voor wachtwoordbeheer (probeer LastPass eens uit).
  • Wees altijd alert op phishing-aanvallen. Hier geven we een korte inleiding.
  • Schakel tweeledige verificatie of tweefactor-authenticatie in voor uw online diensten en applicaties, indien beschikbaar.
  • Zo kunt u tweeledige verificatie voor uw LogMeIn-account inschakelen