Een sessie voor Schermen delen (Uitzenden) starten op een iOS-apparaat

De iOS-app Rescue + Mobile (vanaf versie 7.12.32) biedt de functie Schermen delen, dankzij de iOS-functie Uitzenden die is geïntroduceerd in iOS11. Hierdoor kunnen technici problemen op het iOS-apparaat van de klant oplossen buiten de R+M-app om. Wanneer de app naar de achtergrond wordt verzonden, wordt het scherm van het apparaat nog steeds overgedragen naar de Technician Console van Rescue.

LogMeIn Rescue is een hulpmiddel dat technici gebruiken om computers en mobiele apparaten op afstand te besturen. Deze handleiding is geschreven voor de eindklant, maar Rescue-technici kunnen dit gedeelte ook gebruiken om de ervaring van de eindgebruiker beter te leren begrijpen tijdens een ondersteuningssessie op afstand. In dit document verwijst 'u' naar de klant die ondersteuning op afstand ontvangt.

Opmerking: De werkelijke schermen en procedures kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van het model van uw apparaat en de LogMeIn Rescue-instellingen van de technicus.
Belangrijk:
  • U moet LogMeIn Rescue+Mobile voor iOS v7.12.32 (of hoger) uit de App Store hebben geïnstalleerd op een apparaat met iOS11 (of hoger).
  • De supporttechnicus moet over een actieve licentie voor Rescue+Mobile-extensie beschikken.
  1. LogMeIn Rescue+Mobile voor iOS-app downloaden.

Tip: als de app al op uw apparaat geïnstalleerd is, tikt u op LogMeIn Rescue op uw startpagina of in uw menu met apps. Voor meer informatie over het downloaden en installeren van de app, zie het gedeelte Een sessie met pincode starten op een iOS-apparaat in de stapsgewijze handleiding LogMeIn Rescue-verbinding.

2. Mogelijk wordt nu een melding weergegeven: Tik op Doorgaan.
  3. De technicus geeft u een pincode van zes cijfers.
  4. Voer de code in in het vak met de naam Voer zescijferige pincode in en tik op OK.
  5. Als erom gevraagd wordt, accepteert u de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers door op Accepteren te tikken.
  6. Selecteer Uitzenden in het scherm Sessietype kiezen.

Opmerking:Als u Chat selecteert, wordt een 'normale' iOS-supportsessie met de basisfunctionaliteit (chat, apparaatinformatie, co-browsen, enz.) gestart.
    Tip: als u Uitzenden al hebt ingesteld voor iOS-app van LogMeIn Rescue+Mobile, gaat u door naar stap 9.

7. Ga op uw apparaat naar Instellingen > Besturingscentrum en tik op Instellingen aanpassen.
  8. Voeg onder Pas regelaars aan de optie Schermopname toe.
  9. Open het Besturingscentrum op uw apparaat door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te swipen, en het pictogram Schermopname lang ingedrukt te houden of 3D Touch toe te passen.

Let op: u moet 3D Touch toepassen (iPhone 6S en hoger) of het pictogram lang ingedrukt houden toepassen (oudere apparaten). Een eenvoudige, korte tik is dus niet voldoende.

10. Selecteer LogMeIn Rescue uit de lijst.
  11. Tik op Uitzenden starten. De supporttechnicus kan nu het scherm van uw apparaat bekijken.
  12. Om te stoppen met het delen van uw apparaat, schakelt u over naar de Rescue+Mobile-app en tikt u op Opnemen stoppen.
    Het scherm Sessietype selecteren wordt weergegeven. De technicus kan het scherm van uw apparaat niet langer bekijken.
  13. U kunt kiezen uit de volgende opties:
    • om het scherm van uw apparaat opnieuw te delen, selecteert u Uitzenden
    • om in een 'normale' ondersteuningssessie voor iOS te blijven, selecteert u Chat
    • om de sessie te beëindigen, selecteert u Annuleren
Let op: u kunt de sessie op ieder moment beëindigen door op Beëindigen in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken en vervolgens Verbinding verbreken te selecteren.