Een sessie voor Schermen delen (Uitzenden) starten op een iOS-apparaat

De Rescue + Mobile iOS-app (vanaf v7.12.32) biedt functionaliteit voor het delen van schermen door gebruik te maken van de iOS Broadcast-functie die in iOS11 is geïntroduceerd. Hierdoor kunnen technici problemen op het iOS-apparaat van de klant oplossen buiten de R+M-app om. Wanneer de app naar de achtergrond wordt gestuurd, wordt het scherm van het apparaat nog steeds doorgestuurd naar de Rescue Technician Console.

Rescue is een hulpmiddel dat technici gebruiken om toegang te krijgen tot computers en mobiele apparaten op afstand. Hoewel deze handleiding rechtstreeks tot de klant is gericht, kunnen Rescue technici dit gedeelte gebruiken om inzicht te krijgen in de ervaring van de eindgebruiker tijdens een ondersteuningssessie op afstand. In dit document verwijst 'u' naar de klant die ondersteuning op afstand ontvangt.

Opmerking: De feitelijke schermen en procedures kunnen enigszins afwijken, afhankelijk van het model van uw toestel en de instellingen van Rescue aan de kant van de technicus.
Belangrijk:
  • U moet Rescue+Mobile voor iOS v7.12.32 (of hoger) uit de App Store geïnstalleerd hebben op een apparaat met iOS11 (of hoger).
  • De supporttechnicus moet beschikken over een actieve Rescue+Mobile add-on licentie.
  1. Download de Rescue+Mobile voor iOS app.

Tip: Als de app al op uw toestel is geïnstalleerd, tikt u op Rescue op uw startscherm of app-lade. Zie voor gedetailleerde informatie over het downloaden en installeren van de app het hoofdstuk Een pincodesessie starten op een iOS-apparaat in de Rescue aansluitingsgids stap voor stap.

2. Mogelijk wordt nu een melding weergegeven: Tik op Doorgaan.
  3. De technicus geeft u een pincode van zes cijfers.
  4. Voer de code in in het vak met de naam Voer zescijferige pincode in en tik op OK.
  5. Als erom gevraagd wordt, accepteert u de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers door op Accepteren te tikken.
  6. Selecteer Uitzenden in het scherm Sessietype kiezen.

Opmerking:Als u Chat selecteert, wordt een 'normale' iOS-supportsessie met de basisfunctionaliteit (chat, apparaatinformatie, co-browsen, enz.) gestart.
    Tip: Als u al een uitzending hebt ingesteld voor de Rescue+Mobile iOS-app, ga dan naar Stap 9.

7. Ga op uw apparaat naar Instellingen > Besturingscentrum en tik op Instellingen aanpassen.
  8. Voeg onder Pas regelaars aan de optie Schermopname toe.
  9. Open het Besturingscentrum op uw apparaat door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te swipen, en het pictogram Schermopname lang ingedrukt te houden of 3D Touch toe te passen.

Let op: u moet 3D Touch toepassen (iPhone 6S en hoger) of het pictogram lang ingedrukt houden toepassen (oudere apparaten). Een eenvoudige, korte tik is dus niet voldoende.

10. Selecteer Rescue in de lijst.
  11. Tik op Uitzenden starten. De supporttechnicus kan nu het scherm van uw apparaat bekijken.
  12. Om te stoppen met het delen van uw apparaat, schakelt u over naar de Rescue+Mobile-app en tikt u op Opnemen stoppen.
    Het scherm Sessietype selecteren wordt weergegeven. De technicus kan het scherm van uw apparaat niet langer bekijken.
  13. U kunt kiezen uit de volgende opties:
    • om het scherm van uw apparaat opnieuw te delen, selecteert u Uitzenden
    • om in een 'normale' ondersteuningssessie voor iOS te blijven, selecteert u Chat
    • om de sessie te beëindigen, selecteert u Annuleren
Let op: u kunt de sessie op ieder moment beëindigen door op Beëindigen in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken en vervolgens Verbinding verbreken te selecteren.