Rescue EOL voor meerdere Windows-besturingssystemen (inclusief XP)

In navolging van Microsoft zelf, zal Rescue binnenkort de ondersteuning voor de volgende besturingssystemen beëindigen:

• 1 september 2015- Einde van ondersteuning voor Windows 95/98/2000, 2003 en Windows Mobile (WM)
  • 1 januari 2016 - Einde van ondersteuning voor Windows XP

Einde ondersteuning verwijst naar de datum waarop GoTo niet langer updates of technische ondersteuning biedt voor Rescue. Op de hierboven vermelde data zal GoTo niet langer updates of technische ondersteuning bieden voor Rescue op machines waarop de respectieve besturingssystemen worden uitgevoerd.

Wat moet u doen?

Zorg ervoor dat alle computers waarop de Technician Console wordt uitgevoerd, op een machine staan waarop een ondersteund besturingssysteem draait: Windows 8.1, 8, 7, Vista, en Apple Macintosh OS X 10.7 (Lion) en hoger. Na de vermelde data kan GoTo de functionaliteit of prestaties van de Rescue Technician Console niet langer garanderen op machines met deze besturingssystemen.

De software kan blijven werken, maar toekomstige verbeteringen en updates zullen waarschijnlijk niet naar behoren werken. Dit kunnen we na deze einddatums helaas niet meer garanderen.

Wat gebeurt er met klanten (eindgebruikers) die een ouder besturingssysteem hebben?

Het kan voorkomen dat klanten met een niet-ondersteund besturingssysteem proberen een Rescue sessie te starten. Beheerders beschikken over twee opties in het Beheercentrum, op het

tabblad Algemene instellingen onder Niet-ondersteund besturingssysteem klant > Als een niet-ondersteund besturingssysteem wordt gedetecteerd:

• Instant Chat-sessie starten – Plaats de klant in een Instant Chat-sessie.
  • Sessie niet beginnen – Laat de klant een bericht zien waarin wordt uitgelegd dat ze geen sessie kunnen starten, omdat hun browser niet ondersteund wordt.

Verwacht gedrag (bij het starten van Instant Chat):

• Voor klanten die XP gebruiken (alle SP's), kan de technicus, zodra een Instant Chat-sessie wordt gestart, de klant vragen om de applet te downloaden. Dit is alleen van toepassing op XP. Geen ander niet-ondersteund besturingssysteem staat de download-optie toe.
  • De technicus kan zien dat de sessie tot stand is gebracht met een XP-apparaat, maar niet welke SP-versie het betreft.
    • Wanneer de klant SP 3 gebruikt, zal het downloaden van de applet goed gaan en kan de sessie voortgezet worden met alle functionaliteit waar de technicus rechten voor heeft.
    • Wanneer de klant SP 1 of SP 2 gebruikt, zal het downloaden van de applet mislukken en verschijnt een melding van een certificaatfout

Waarom voeren jullie deze wijziging door?

De ondersteuning voor deze systemen is stopgezet door het bedrijf dat ze ontwikkeld heeft, zodat wij gedwongen zijn dit voorbeeld te volgen om de veiligheid en integriteit van het Rescue product te beschermen.

Als u hierover nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met het GoTo team.