Integratie van Rescue en Freshdesk

Artikelen over aanpassingen zijn geschreven voor een technisch publiek dat ervaring heeft met webontwikkeling. Kennis van HTML, CSS en JavaScript is vereist.

Freshdesk-agenten kunnen ondersteuning op afstand bieden via Rescue, waarbij alle klant- en sessiegegevens in Freshdesk worden gelogd.

1. Ga in Freshdesk naar Admin panel > Integrations > GoTo Rescue.

Resultaat: De pagina LogMeIn Rescue instellingen wordt weergegeven.

2. In Freshdesk op de pagina LogMeIn Rescue instellingen voert u uw Bedrijfs-ID in. Zo vindt u uw bedrijfs-ID:
    1. Ga naar LogMeIn Rescue en open het Administratiecentrum.
    2. In het Beheercentrum gaat u naar het tabblad Algemene instellingen.
    3. Uw bedrijfs-ID bevindt zich onder Single sign-on in het gedeelte genaamd ASP.Net C# door klant gehost voorbeeld aan de kant van de server

Resultaat:

3. Voer in Freshdesk op de pagina LogMeIn Rescue instellingen uw SSO-wachtwoord in. Zo stelt u uw SSO-wachtwoord in:
    1. Ga naar LogMeIn Rescue en open het Administratiecentrum.
    2. In het Beheercentrum gaat u naar het tabblad Algemene instellingen.
    3. Stel uw SSO-wachtwoord in onder Single sign-on in het veld Voer nieuw SSO-wachtwoord in.

4. In Freshdesk op de pagina LogMeIn Rescue settings klikt u, nadat u uw Bedrijfs-ID en SSO-wachtwoord heeft ingevoerd, op Inschakelen.

Resultaat: De LogMeIn Rescue widget verschijnt onder de ticketzijbalk op de Ticket Details pagina.

Let op: Voor elke technicus die de Rescue widget gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u Single Sign-On activeert in het GoTo Rescue Administration Center. Anders wordt de widget niet weergegeven!

5. Stel Rescue in om sessiegegevens te exporteren naar Freshdesk na afloop van de sessie. Ga als volgt te werk:
    1. Ga naar LogMeIn Rescue en open het Administratiecentrum.
    2. Selecteer In het Beheercentrum een technicusgroep en ga naar Instellingen > Sessiegegevens exporteren > Sessiedetails naar URL verzenden wanneer sessie wordt beëindigd door technicus.
    3. Voer de volgende URL in: {Freshdesk-URL}/integrations/logmein/rescue_session

Vergeet niet om http of https op te nemen in uw {Freshdesk-URL}!

Om de integratie optimaal te benutten, klikt een medewerker van Freshdesk op Nieuwe sessie op afstand starten om een nieuwe pincode te genereren en de instructies te kopiëren naar het ticket.

Fout bij aanmelden? Zorg ervoor dat u het ticket toewijst aan de helpdeskmedewerker die de pincode aanvraagt.