Hoe kan een Agent of Technicus met Debug Logs werken?

De diagnostische functies zijn toegankelijk door een unieke GUID of activeringscode op het klembord te plaatsen. De informatie is van toepassing op TC 7.50 of hoger. Voor stappen om gedrag in de huidige TC v7.12.XXXX te debuggen, neem contact op met de GoTo Support.

Hoe kunnen Diagnostische Functies geactiveerd worden?

Als de technicus ze activeert

1. De technicus voegt een speciale activeringsteken in op het klembord voordat hij de Technician Console (TC) start.
    2. De technicus start de Technician Console.
    3. De TC controleert het klembord op activeringsreeksen.
    4. De TC schakelt de gevraagde functies in op basis van de activeringsstring, en maakt het klembord leeg.

Activeringsstrings

Inlogprompt forceren

De technicus kan de Technician Console zo instellen dat auto-login met opgeslagen referenties wordt overgeslagen, en dat er na het opstarten een dialoogvenster voor inloggen verschijnt.

De activeringsstring is: {49d3934c-bf62-4b8d-8478-f0bb74c46705}

Gedetailleerd debug logboek

De support kan problemen hebben met het activeren van gedetailleerde debug logs, omdat het register misschien niet is gewijzigd, debug onderwerpen zijn gewijzigd door DEV, enz.

In Rescue 7.50 is het nu mogelijk om gedetailleerde debug logging in de TC voor een enkele TC sessie aan te zetten, terwijl het TC proces loopt.

De activeringsstring is: {7a8bd9c4-3a00-42ec-a34f-95e89c3175ee}

Communicatie test

De communicatietest:

• detecteert de huidige proxy-instellingen van het systeem,
    • communiceert met de Rescue website, en registreert gedetailleerde logs, met gebruikmaking van Windows WinInet API,
    • communiceert met de mogelijke websites van regio's, en van bedrijven, om te controleren welke op de "allowlisted" staan,
    • communiceert met een gateway, gebruik makend van LMIRuntime communicatie routines,
    • detecteert proxy voor schermopname upload site indien aanwezig,
    • detecteert proxy voor sessiegegevens post doelsite, indien aanwezig.

De activeringsstring is: {b6e9ba43-586a-4a21-bfa8-5d1be0f813f0}

De communicatietest kan op twee manieren worden geactiveerd:

• Druk op Ctrl+K in het login venster, indien de TC niet kan communiceren met enige hosts en dus de technicus niet kan laten inloggen.
    • Selecteren van de menuoptie Tools > Communication Test.
      Let op: Wij raden af om een communicatietest te starten in een actieve sessie met een klant, omdat de test tijdelijk de proxy-instellingen verandert, en de doelhost.
      Na de test slaat Rescue het logboek op de harde schijf op en het kan naar het klembord worden gekopieerd.
    Let op: De communicatietest genereert een opgemaakt HTML-bestand. Als u het bestand opslaat met de inhoud van het klembord, voeg dan de extensie .html toe. Het bestand kan gemakkelijk worden gelezen als een tekstbestand in tekstverwerkingsprogramma's