Een Rescue Lens-sessie starten per e-mail

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Volg deze procedure om verbinding met een klant te maken via een e-mail met een pincode.

De technicus start de sessie

Vereiste toegangsrechten:

• De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om Rescue Lens-sessies te starten.
  • De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.
  • De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via e-mail te gebruiken.

1. Meld u aan bij de Technician Console.
  2. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Resultaat: Het venster Nieuwe sessie aanmaken wordt weergegeven.

3. Selecteer het sessietype Rescue Lens.
  4. Typ de naam of een andere identificatie van de klant in het veld Naam.

Resultaat: Deze naam wordt weergegeven op het tabblad Actieve sessie en in de Sessielijst.

5. Selecteer het tabblad E-mail.
  6. Kies de manier waarop u de e-mail naar de klant wilt verzenden:
    • Wanneer u uw eigen e-mailclient en -account wilt gebruiken, kiest u E-mail verzenden via mijn standaard-e-mailclient op deze computer.
    • Wanneer u de e-mail via Rescue wilt laten versturen, kiest u E-mailbericht verzenden in mijn naam, via de LogMeIn Rescue-servers en typt u een geldig e-mailadres in het veld Aan.
  7. Klik op Koppeling mailen.

Resultaat: Er wordt een 6-cijferige pincode aangemaakt en per e-mail aan de klant verzonden.

Beperking: Een technicus kan slechts één actieve Lens-sessie tegelijk afhandelen.

De klant start de Rescue Lens-app

1. Vraag de klant om de het e-mailbericht te openen en op de link te tikken om de Rescue Lens-app te starten.

Opmerking: Als de Rescue Lens-app nog niet op het toestel van de klant is geïnstalleerd, wordt hij doorverwezen naar Google Play of de App Store om de app eerst te installeren.
    Let op: De downloadprocedure hangt af van het besturingssysteem van de klant.
    Mogelijk krijgt de klant eerst een korte handleiding te zien. De klant kan dan op Overslaan of op OK tikken.

2. De klant wordt gevraagd om toegang te verlenen tot de camera en microfoon van het mobiele apparaat. Vraag de klant op OK te tikken.

Resultaat: Op dit moment wordt het camerabeeld mogelijk al weergegeven op het mobiele apparaat van de klant, maar worden er nog geen beelden naar de Technician Console gestreamd.

3. Vraag de klant om de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers te accepteren.

De technicus geeft support aan de klant

De sessie verschijnt op de Technician Console zodra de klant de Rescue Lens-app heeft gestart en de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers heeft geaccepteerd.

Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken.

Resultaat:
De Rescue Lens-supportsessie begint; een live videofeed wordt van de camera van het apparaat van de klant naar de technicus gestreamd. Dankzij de audiofunctie van Lens kunnen de klant en technicus met elkaar praten via een VoIP-verbinding.