HELP FILE


Uw scherm delen met klanten

Dit artikel is opgesteld ter ondersteuning van technici van Rescue.

Uw scherm delen met een klant

Met één enkele klik kunt u een klant uw bureaublad laten zien.

Vereisten:
  • De klant moet de Rescue Applet of Calling Card gebruiken
  • Technicus scherm delen zal niet werken tijdens Instant Chat totdat de klant de Rescue Applet heeft gedownload
  • Scherm delen met technicus werkt niet wanneer de technicus de Technician Console voor Mac gebruikt.
  • De klant moet over een ondersteund Windows-besturingssysteem beschikken (Schermen delen is op dit moment niet compatibel met Mac)
  • Schermen delen met klanten toestaan moet geactiveerd zijn op het niveau van de Technicusgroep in het Beheercentrum
  1. Tijdens een actieve sessie, klikt u op de knop Schermen delen in het chatvak of op de sessiewerkbalk.

    Knop Schermen delen Sessiewerkbalk, Knop Schermen delen

    Resultaat:

    De klant ziet uw bureaublad in een nieuw venster.

    Belangrijk: Als het bureaublad van de klant op uw scherm wordt weergegeven, zal de klant een verwarrend "spiegeleffect" zien tijdens het delen van het scherm door de technicus. Deel uw bureaublad niet tijdens de besturing op afstand om deze verwarring te voorkomen.

  2. Om Schermen delen met technicus te beëindigen en met de ondersteuningssessie door te gaan, klikt u nogmaals op Schermen delen.

    Knop Schermen delen met eindklant Knop Schermen delen met eindklant, Sessiewerkbalk

    Resultaat:

    De klant kan het Schermen delen met technicus beëindigen door het venster Schermen delen te sluiten. De sessie blijft dan actief.

Tip: U kunt uw scherm ook delen met een klant wanneer u als samenwerkende technicus deelneemt aan een samenwerkingssessie.

Over Besturing door de klant tijdens Schermen delen met technicus

Technici moeten zich ervan bewust zijn dat de volgende knoppen voor klanten beschikbaar zijn tijdens een sessie Schermen delen met technicus.

Volledig scherm
De klant klikt op Volledig scherm om het scherm van de technicus als volledig beeld te zien.
Opties
De klant klikt op Opties om de kleurinstellingen en weergaveopties te wijzigen.
Meerdere schermen
Als de technicus meer dan één beeldscherm gebruikt, klikt de klant op de knop Beeldschermen om tussen de beschikbare beeldschermen te schakelen.
Zoom in of uit
De klant klikt op de zoomoptie om een meer of minder gedetailleerd beeld van het scherm van de technicus te bekijken.
Vergrootglas
De klant klikt op het vergrootglas om een vak te openen dat hij rond het scherm van de technicus kan slepen om een klein deel ervan, uitvergroot weer te geven.
Schermen delen beëindigen
De klant klikt op Beëindigen om het schermen delen te beëindigen. De knop Beëindigen is alleen beschikbaar voor de klant in de modus Volledig scherm.